Επικαιρότητα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα εξετάζει ο Ερντογάν

Στην ατζέντα της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα τεθεί και το αν θα προχωρήσουμε στην κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανέφερε τούρκος αξιωματούχος.

Στην ατζέντα της συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα τεθεί και το αν θα προχωρήσουμε στην κήρυξη κατάσταση έκτακτης. Αυτό ανέφερε ο τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά μετά την περασμένη Παρασκευή ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε στην Άγκυρα, όπου προεδρεύει του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και του υπουργικού συμβουλίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά τη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί μια «σημαντική απόφαση».

Η συνεδρίαση του συμβουλίου ασφάλειας ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι, ενώ θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.

Σε απόλυτη μυστικότητα οι συνεδριάσεις

«Δίνουμε μια μάχη με το χρόνο, πρέπει γρήγορα να λάβουμε αποφάσεις και έχουμε αποτελέσματα» δήλωσε την Τρίτη ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ερωτηθείς από την WSJ, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τα επικείμενα μέτρα. Σύμφωνα ωστόσο με όσα αναφέρει η εφημερίδα, αυτά θα ενισχύσουν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να τιμωρήσει εκείνους που θεωρεί ως ύποπτους για το πραξικόπημα και θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι τόσο οι υπουργοί όσο και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι που θα συμμετάσχουν στο συμβούλιο ασφαλείας και στο υπουργικό δεν θα ενημερωθούν νωρίτερα για το αντικείμενο της συζήτησης. «Οι υπουργοί δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα συζητηθεί. Θα τους δοθεί ένας φάκελος πριν την έναρξη συνεδρίασης» ανέφερε ο αξιωματούχος.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x