Euroleague

«Κατάθεση…ψυχής και με Εφές»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να αποκλείσει την Εφές Αναντολού και να προκριθεί στο Final Four, αν καταθέσει στο παρκέ ενέργεια και δύναμη δήλωσε στο www.sport-fm.gr o Κάιλ Χάινς.

Μετά τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Χίμκι και τα ευχάριστα μαντάτα από την Βαρκελώνη που έφεραν τους «ερυθρόλευκους» στην δεύτερη θέση του 6ου ομίλου του Top 16, ο Αμερικανός σέντερ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του έχει το πάνω χέρι –αρκεί να είναι αυτή που πρέπει- για την είσοδο στο Final Four. Παράλληλα, έκανε έναν μίνι-απολογισμό της πορείας των πρωταθλητών Ευρώπης, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα σειρά αυτή με την Εφές, μίλησε για τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά και τον ρόλο που θα παίξει στις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, η αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο της ομάδας.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα


-Ένα κοπιαστικό Top 16 γεμάτο σκαμπανεβάσματα για την ομάδα σας βρήκε στη δεύτερη θέση με το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας. Τι κρατάς από αυτή τη διαδρομή;

«Η αλήθεια είναι ότι σε αρκετά παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που θα θέλαμε, αλλά ο,τι έγινε, έγινε. Αν κάποιος στην αρχή μας έλεγε ότι θα τερματίζαμε δεύτεροι και θα είχαμε το πλεονέκτημα στον δρόμο για το Final Four θα ήμασταν ευτυχισμένοι. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε κάποιες φορές καλύτερα, αλλά με τη μορφή που έχει πάρει πλέον το Top 16 τα σκαμπανεβάσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι σκληρό να δίνεις δεκατέσσερα παιχνίδια χωρίς ανάσα. Παρόλα αυτά, δείξαμε χαρακτήρα, αφήσαμε κατά μέρους τις κακές εμφανίσεις, τις άσχημες καταστάσεις, τους τραυματισμούς και προκριθήκαμε».

-Τι διαφορετικό κάνατε και εμφανιστήκατε βελτιωμένοι κόντρα στη Χίμκι;

«Το στοιχείο που ξεχωρίζω εγώ, είναι η κατάθεση ενέργειας που κάναμε στο παρκέ. Παρακολουθήσαμε για αρκετή ώρα τα δύο τελευταία παιχνίδια που δώσαμε στο ΣΕΦ με Μπαρτσελόνα και Μακάμπι και παρατηρήσαμε ότι δεν ήμασταν τόσο “σκληροί” και παθιασμένοι. Τους κάναμε να νιώσουν άνετα στην έδρα μας και αυτό ήταν το βασικό λάθος. Θέλαμε λοιπόν να βγούμε από την αρχή και να δείξουμε ότι είμαστε η ομάδα που φημίζεται για τα αποθέματα ενέργειάς της και το καταφέραμε. Όταν παίζεις σε αυτό το ρυθμό τα αποτελέσματα σε δικαιώνουν».

-Είχατε και έναν καταπληκτικό Κώστα Παπανικολάου. Πως κρίνεις την απόδοσή του;

«Ο,τι και να σχολιάσω δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό για τον Κώστα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι σημασία έχει πως παίζει όλη η ομάδα και όχι ο καθένας μας ατομικά. Η νίκη είναι αυτή που μας κάνει όλους ευτυχισμένους, αλλά απόψε ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Είμαι υπερήφανος που είναι συμπαίκτης μου και δεν το λέω μόνο για την εμφάνισή του κόντρα στη Χίμκι. Γενικά έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και δυνατότητες και είναι και καλός χαρακτήρας».

-Πριν το ματς με τη Χίμκι, είχες πει ότι το «ταβάνι» του Ολυμπιακού είναι ο ουρανός, αρκεί να είστε όλοι υγιείς. Πιστεύεις ότι η Εφές μπορεί να σας «φράξει» τον δρόμο για το Λονδίνο;

«Η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα με πολλούς ταλαντούχους επιθετικά παίκτες. Έχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο και πιστεύω ότι θα είναι μία ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων. Όπως είπα και πριν, το «κλειδί» για εμάς θα είναι να παίξουμε με δύναμη και ενέργεια. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αναδείξουμε τα σημεία που υπερισχύουμε και να μειώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας».

-Το πλεονέκτημα της έδρας πιστεύεις ότι σας κάνει φαβορί;


«Δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Ακόμα και έτσι να είναι θα πρέπει να το αποδείξουμε για να πάμε στο Final Four. Μην ξεχνάς ότι φέτος έχουμε κάνει εννέα νίκες στα δώδεκα εκτός έδρας παιχνίδια που έχουμε δώσει, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι είμαστε καλύτεροι μακριά από εδώ και ότι έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε και στην Κωνσταντινούπολη κάποιο ματς. Πλέον έχουμε ελάχιστες ημέρες για να προετοιμαστούμε και θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Δεν θα είναι εύκολο. Το γεγονός ότι ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες και είμαστε στα προημιτελικά έχοντας θεωρητικά το πάνω χέρι, μας γεμίζει αισιοδοξία για τις δυνατότητες της ομάδας. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Μετά το τέλος του αγώνα, το κοινό τραγουδούσε ρυθμικά το όνομά σου για αρκετή ώρα. Όταν το καλοκαίρι θα συζητήσεις με τη διοίκηση για την ανανέωση του συμβολαίου σου, θα παίξει ρόλο στην απόφασή σου η αγάπη του κόσμου για σένα;


«Φυσικά και θα παίξει ρόλο. Είναι σαν όνειρο αυτό που ζω με τις εκδηλώσεις του κόσμου, από την πρώτη μέρα που είμαι σε αυτή την ομάδα. Είναι κάτι ξεχωριστό για μένα το πόσο «θερμοί» είναι απέναντί μου. Τραγουδούν το όνομά μου και είναι κάτι που εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα. Δεν είναι μυστικό ότι αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα και είμαι ευγνώμων στον κόσμο και τους ανθρώπους της που με εμπιστεύτηκαν. Οπότε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θέλω να μείνω εδώ και θα το έχω στο μυαλό μου όταν έρθει η ώρα να συζητήσουμε για το συμβόλαιο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x