Επικαιρότητα

Κατεπείγουσα έρευνα για τη φωτιά στο Δαφνί

Τη φωτιά φέρεται να έβαλε ασθενής που χαρακτηρίζεται βαρύ περιστατικό με «εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά».

Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Δημόπουλου διεξάγεται κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες θανάτου των τριών ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί», από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, συγκροτήθηκε Επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου με στόχο την άμεση βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Τη φωτιά φέρεται να έβαλε ασθενής που χαρακτηρίζεται βαρύ περιστατικό με «εξαιρετικά επικίνδυνη και επιθετική συμπεριφορά».

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας γυναίκας που βρέθηκε στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί συγγενικό της πρόσωπο, η οποία ανέφερε ότι οι περισσότεροι ασθενείς που βρίσκονταν στην αίθουσα όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ήταν δεμένοι στα κρεβάτια τους και κλειδωμένοι στον θάλαμο, καθώς επρόκειτο για βαριά ψυχιατρικά περιστατικά.

Βάσει της μαρτυρίας της γυναίκας, ο ασθενής που φέρεται να έβαλε τη φωτιά ήταν συνήθως δεμένος, ωστόσο, σήμερα τον είχε επισκεφτεί η μητέρα του και όπως ανέφερε για λίγη ώρα βρέθηκε ελεύθερος εκτός του δωματίου του. Ο εν λόγω ασθενής, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της γυναίκας, βρήκε έναν αναπτήρα και έβαλε τη φωτιά.

Η ίδια ανέφερε ότι ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστούν τα τρία άτομα από τα δωμάτιά τους καθώς όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και εκείνοι ήταν δεμένοι. Όπως ανέφερε οι πυροσβέστες έσπασαν πολλά παράθυρα προκειμένου να καταφέρουν να τους προσεγγίσουν, ενώ οι νοσηλεύτριες αδυνατούσαν να βοηθήσουν, καθώς οι πυροσβέστες τις είχαν βγάλει έξω λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας και των αναθυμιάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x