Επικαιρότητα

Κάθε ρεκόρ τηλεθέασης έσπασε το πρώτο ντιμπέιτ Χίλαρι-Τραμπ

Πάνω από 83 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους - Το NBC ήταν το κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση (18 εκατ. πολίτες το επέλεξαν).

Κάθε ρεκόρ τηλεθέασης έσπασε το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλτ Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας. Δύο μήνες πριν τις αμερικάνικες εκλογές στις οποίες οι Αμερικανοί πολίτες θα επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους, 83 εκατομμύρια τηλεθεατές καθηλώθηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες για να ακούσουν τα επιχειρήματα των δύο υποψηφίων.

Δεκατρία από τα δεκατέσσερα κανάλια της αμερικανικής τηλεόρασης μετέδωσαν την «τηλεμαχία», ενώ στο διαδίκτυο τη μετέδωσαν διάφορα live streams. Το Twitter δε κατακλύστηκε από αναρτήσεις που σχολίαζαν τις δηλώσεις των πολιτικών αντιπάλων, αφού πάνω από πέντε εκατο. Tweets έγιναν στη διάρκεια του ντιμπέιτ.

Σύμφωνα με το Cnn Money, από τη συχνότητα του ABC 13,5 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντιμπέιτ, ενώ από το CBS 12,1 εκατ. 11,1 εκατ από το Fox News, 9,9 από το CNN, 5,5 εκατ. από το Fox και 4,9 εκατ. από το MSNBC.

Το NBC είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση καθώς σχεδόν 18 εκατ. άνθρωποι παρακολούθησαν τη συζήτηση ανάμεσα σε Χίλαρι και Τραμπ, λόγω και του παρουσιαστή του καναλιού Λέστερ Χολτ, που ήταν και ο συντονιστής του ντιμπέιτ.

Η τηλεμαχία μεταδόθηκε και στα ισπανικά προσελκύοντας 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Univision και 1.8 εκατ. στο Telemundo.

Στις μετρήσεις της Nielsen δεν συμπεριελήφθησαν οι τηλεθεατές από τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα γραφεία καθώς υπολογίστηκαν μόνο οι τηλεθεατές από το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τελικά ο συνολικός αριθμός που είδε τους δύο υποψηφίους να ανταλλάσσουν κατηγορίες και να προσπαθούν αν πείσουν για το δικό τους πρόγραμμα πολιτικής, είναι πολύ μεγαλύτερος από 83 εκατομμύρια.

Νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, την οποία στηρίζει και ο Μπαράκ Ομπάμα. Η Κλίντον χαρακτηρίστηκε ως πιο εύστοχη, ετοιμόλογη και με διπλωματική μαεστρία στη λεκτική της επίθεση κατά του Τραμπ.

Δείτε όλο το ντιμπέιτ



Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x