Επικαιρότητα

Καθηγητές : Ψηφίζουν απεργία αν και επιστρατευμένοι

Στα «χακί» από το μεσημέρι της Τετάρτης οι καθηγητές, καθώς τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Παρ’ όλα αυτά, τις επόμενες ώρες αποφασίζουν οριστικά για απεργία στις Πανελλαδικές.

Σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης η πολιτική επιστράτευση των καθηγητών που αποφάσισε η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αναμένεται να επικυρώσουν την απόφαση των τοπικών ενώσεων που τάχθηκαν, χθες, με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (17/5 + 20-24/5).

Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης επιθυμούν να στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση και την κοινωνία, καθώς πρακτικά από το μεσημέρι βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Στο μεταξύ, κάθοδο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ίδιας μορφής με της ΟΛΜΕ, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη, ομόφωνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της ΔΟΕ τονίζεται η ανάγκη «συμπόρευσης με την ΟΛΜΕ για το “σπάσιμο” της επιστράτευσης στην πράξη».

«Στη Δημοκρατία ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ).

Υποστηρίζει ότι στην περίπτωση των καθηγητών δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 22 του Συντάγματος που επιτρέπει την επιστράτευση πολιτών μόνο σε κατάσταση πολέμου, θεομηνίας ή άλλης απειλής για τη δημόσια υγεία.

Στα χνάρια των Ελλήνων συναδέλφων τους βαδίζουν, ωστόσο, οι καθηγητές στη Γερμανία, οι οποίοι κήρυξαν πενθήμερη απεργία, την περίοδο των εξετάσεων.

Ζητούν αυξήσεις σε ποσοστό 6% στις αποδοχές τους και παράλληλα μείωση ωραρίου, καθώς σήμερα εργάζονται έως 28 ώρες την εβδομάδα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x