Euroleague

Κατσίβελης: «Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα»

Ο έλεγχος των αμυντικών ριμπάουντ και η προσπάθεια να βγουν αιφνιδιασμοί θα είναι το κλειδί του αγώνα με την Αρμάνι, όπως τόνισε ο παίκτης του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κατσίβελης.

Η βαριά ήττα της Αρμάνι μέσα στην έδρα της από τη Νίζνι την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξεγελά τους παίκτες του Ολυμπιακού, που ετοιμάζονται να υποδεχθούν την ιταλική ομάδα για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Όπως τόνισε και ο Δημήτρης Κατσιβέλης, η Αρμάνι έχει καλύτερη εικόνα στα εκτός έδρας ματς, ενώ είναι πιθανό οι παίκτες της να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο ώστε να «απαντήσουν» στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όπως είπε και ο κόουτς, η Αρμάνι έχει καλύτερα νούμερα στους εκτός έδρας αγώνες. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα ξεκινώντας επιθετικά. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να σταματήσουμε κάποιους συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι είναι πάρα πολύ καλοί επιθετικά και ταλαντούχοι, να εξασφαλίσουμε το ριμπάουντ και να χτυπήσουμε στο γρήγορο παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά.

Για την ήττα των Ιταλών από τη Νίζνι:

«Δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Έκανε μία κακή ήττα από τη Νίζνι. Το Τοp 16 είναι πάρα πολύ μεγάλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί ίσως επανέλθουν έπειτα από αυτή την ήττα».

Για το αήττητο στο ΣΕΦ και το αν πρέπει να διατηρηθεί για να έρθει η πρόκριση:

«Θεωρητικά, ναι. Τo ΤοP 16 είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν μπορείς να πεις πως αν πάρουμε όλα τα εντός παιχνίδια, θα περάσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για το αν η άμυνα είναι το κλειδί:

«Απέναντι σε μία ομάδα όπως η Αρμάνι, η οποία έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες, πάντα ξεκινάμε από την άμυνα. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ για να πάρουμε κάποιους εύκολους πόντους στην επίθεση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x