Επικαιρότητα

Έγκριση του κυπριακού προγράμματος αναμένει ο Σόιμπλε

Θετικοί εμφανίζονται οι Σοσιαλδημοκράτες

Η κάτω βουλή της Γερμανίας θα εγκρίνει το πακέτο διάσωσης της Κύπρου με μεγάλη πλειοψηφία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή στην Neue Osnabruecker Zeitung.

«Περιμένω μία ευρεία πλειοψηφία στην Bundestag με ευρεία στήριξη από την αντιπολίτευση» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το SPD... δεν θα θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό σχέδιο», δήλωσε ο κ. Σταϊνμαγιερ στην εφημερίδα Die Welt am Sonntag, ξεκαθαρίζοντας ότι η νέα συμφωνία τυγχάνει μεγαλύτερης αποδοχής σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο, καθώς προστατεύει τους μικρούς καταθέτες.

Από την πλευρά του, ο Φρανκ Βαλτερ Σταϊνμαγιερ του κόμματος της αντιπολίτευσης SPD σε δηλώσεις του στην κυριακάτικη Die Welt άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του κατά πάσα πιθανότητα θα στηρίξει το πακέτο για την Κύπρο.

«Οι πολίτες της Γερμανίας μπορούν να βασίζονται στο SPD... να μη θέσει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα,» ανέφερε τονίζοντας πως η νέα συμφωνία είναι περισσότερο αποδεκτή από την προηγούμενο καθώς προστατεύει τους Κύριους μικροκαταθέτες

Σημειώνεται πως η ψηφοφορία στην Bundestag αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x