Επικαιρότητα

«Κέρδισε» ο Ιερώνυμος -Με τα παλιά βιβλία τα θρησκευτικά

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών, που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας.

Η συνάντηση, με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη διήρκεσε δύο ώρες και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνει με τα παλιά βιβλία.

«Ηρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις, ο διάλογος για τα θρησκευτικά θα συνεχιστεί», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Θα υπάρξει από την αρχή συνεργασία για τα θρησκευτικά. Θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά βιβλία. Η προσπάθεια των διορθώσεων θα γίνει από τώρα. Μέχρι να γραφτούν τα νέα βιβλία, θα χρησιμοποιούνται τα τωρινά», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν συζητήθηκε η συνταγματική αναθεώρηση.

Καμμένος: Ολα υπό συζήτηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι έγινε ένας γόνιμος διάλογος, στον οποίο εξετάστηκαν όλα τα θέματα.

«Διευκρινίστηκαν οι παρεξηγήσεις από το παρελθόν. Ο διάλογος συνεχίζεται. Η εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες. Ολα θα είναι υπό συζήτηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας», τόνισε ο υπουργός Αμυνας, προσθέτοντας και αυτός από την πλευρά του ότι τα βιβλία των θρησκευτικών παραμένουν ίδια.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στα σκαλιά της εισόδου του Μεγάρου Μαξίμου.



Toν Αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.





Φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα της συνάντησης





Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x