Κώστας Μιαούλης

Κερδίζει χρόνο η ΑΕΚ ή απλώς τον σπαταλά;

Ο Κώστας Μιαούλης αναρωτιέται αν η «Ένωση» κερδίζει χρόνο για να βρει αυτόν που θέλει για τον πάγκο της, με την παραμονή Κετσπάγια ή αν ουσιαστικά έχει πετάξει ήδη «λευκή πετσέτα».

Με το τέλος των υποχρεώσεων των διεθνών, η ΑΕΚ επιστρέφει στην πραγματικότητα που έχει ν’ αντιμετωπίσει πλέον μπροστά της. Να σχεδιάσει το παιχνίδι της για την αναμέτρηση με την Λάρισα, την ώρα που το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ. Όχι δεν συνέβη κάτι καινούριο ή τραγικό, απλά το καταλαβαίνει κάποιος κι από τον τρόπο που γράφονται τα ρεπορτάζ πως η κατάσταση είναι βαριά. Όχι μόνο ως προς τον Κετσπάγια, αλλά γιατί οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές (κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό) φαίνεται να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο ηθικό τους, που είναι καταρρακωμένο. Τουλάχιστον πολλοί από αυτούς έχουν και τα δίκια τους. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι κι άμοιροι ευθυνών για να είμαστε εξηγημένοι.

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη, όταν η ΑΕΚ είχε επιστρέψει στις προπονήσεις, είχε σημειωθεί ένα τετ-α-τετ του Μπάγεβιτς με τον Τιμούρ. Μέσα στις παρατηρήσεις, χωρίς να οξυνθούν οι τόνοι, αλλά με αυστηρό ύφος από τον εκτελεστικό διευθυντή της Ένωσης, το σημείο αναφοράς ήταν το ηθικό και η ψυχολογία πολλών παικτών. Ο Μπάγεβιτς αναφέρθηκε ονομαστικά τουλάχιστον σε πέντε με έξι παίκτες, την ψυχολογία των οποίων με τον τρόπο που τους μεταχειρίζεται ο Τιμούρ, την έχει ρίξει στα…τάρταρα. Οπότε μοιραία, όσο δεν αλλάζει ο προπονητής, αυτό το πράγμα δεν είναι πολύ πιθανό ν’ αλλάξει. Αν θέλετε τα προγνωστικά δεν δείχνουν πως το κλίμα μπορεί ν’ αναστραφεί. Η άλλη παρατήρηση του Μπάγεβιτς είχε να κάνει με τους εγωισμούς του Γεωργιανού που επίσης είναι ένα γεγονός.

Επιμένω και αυτό γίνεται φανερό όσο περνάνε οι μέρες, πως ανάμεσα στους παίκτες και τον προπονητή υπάρχει ένα…χάος. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να σημειωθεί ένα ακραίο περιστατικό για να εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και στην καθημερινότητα του ρεπορτάζ, σπάνια θα δεις στιγμιότυπο καταγεγραμμένο του Κετσπάγια να είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές και να εξηγεί πράγματα. Σα να βλέπεις έναν άνθρωπο ξεκομμένο από την υπόλοιπη ομάδα. Κι αυτό είναι το πιο σοβαρό θέμα.

Η ΑΕΚ μπορεί επισήμως να μην αναζητά προπονητή, όμως την πραγματικότητα την ξέρουμε όλοι. Η διοίκηση της «Ένωσης» γνωρίζει πως οποιαδήποτε άλλη αποτυχία ως προς το αποτέλεσμα στα προσεχή ματς, δεν θ’ αφήνει κανένα περιθώριο για κάτι άλλο. Κατανοώ πως θα ήταν πολύ δύσκολο, ακόμα και αυτές οι δύο εβδομάδες να ήταν αρκετές ώστε να βρεθεί ο προπονητής που θέλει. Από την άλλη όμως, το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι κομβικό και αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών δεν δείχνει ν’ αλλάζει.

Καταλήγω λοιπόν στον τίτλο μου. Το αν η ΑΕΚ κέρδισε χρόνο ή απλά τον σπατάλησε θα φανεί όχι μόνο από το αποτέλεσμα στη Λάρισα, αλλά και με το τι θα γίνει στη συνέχεια. Γιατί όσο παραμένει ο Κετσπάγια τα μηνύματα για το ηθικό των παικτών που φτάνουν στα ρεπορτάζ δεν είναι ευχάριστα. Η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει την Δευτέρα, αλλά έρχεται μια συνέχεια με δύσκολα παιχνίδια και πολλά θα κριθούν και μετά. Θα είναι το αποτέλεσμα μόνο στη θεσσαλική πόλη που θα κρίνει την παραμονή ή όχι του Γεωργιανού; Θα μένει ο Κετσπάγια όσο νικάει, για να φύγει αν κάποια στιγμή γίνει η στραβή; Από την άλλη με ήττα είναι περίπου σίγουρο πως ο Τιμούρ δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι.

Από το πόσο έγκαιρα θα βρει η ΑΕΚ αντικαταστάτη θα φανεί και αν ο χρόνος των δύο εβδομάδων μετά την ήττα στο Φάληρο, τουλάχιστον είχε κέρδος για την εύρεση μίας ικανής διάδοχης κατάστασης ή αν ο χρόνος απλά σπαταλήθηκε. Η ατμόσφαιρα πάντως στα Σπάτα, αυτό που βγαίνει τουλάχιστον προς τα έξω, εξακολουθεί να είναι βαριά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x