Γ' Εθνική

Κι άλλα βήματα για το όνειρο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η «Αγια-Σοφιά». Μέσα στο Μάρτιο ανοίγει ο δρόμος για να μπουν οι μπουλντόζες, την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διαδικασία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Άρχισε χθες η εξέταση του φακέλου για τη λειτουργικότητα της «Αγιας-Σοφιάς» από τη ΓΓΑ και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έγκρισή του. Στο μεταξύ, σήμερα ολοκληρώνεται η δημόσια διαβούλευση για τη νομοθετική ρύθμιση που αφορά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και μέσα στο Μάρτιο αναμένεται η ψήφισή της, που θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την έκδοση των αδειών για τις οικοδομικές εργασίες.

Εξάλλου, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος 1924», εταιρείας που έχει συσταθεί για το νέο γήπεδο. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα έχει διάρκεια ως τα τέλη Ιουνίου και σε αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν οι φίλοι της ΑΕΚ ενισχύοντας τον «κουμπαρά» της ομάδας για τη χρηματοδότηση του γηπέδου. Μάλιστα αναμένεται να υπάρξει νέα διαφημιστική καμπάνια για το συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζεται πως ένα ποσό περίπου 40-50 εκατ. ευρώ έχει ήδη συγκεντρωθεί, καθώς 10 εκατ. θα βάλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, άλλα τόσα επιφανείς φίλοι της ομάδας όπως ο Πέτρος Παππάς και ο Πόλυς Χατζηϊωάννου, ενώ υπάρχουν και τα 20 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής. Στο σύνολο θα μπει και η συμφωνία για την εμπορική ονομασία του γηπέδου και εκτιμάται πως δεν θα χρειαστεί δάνειο για να καλυφθεί το κόστος κατασκευής του γηπέδου, που υπολογίζεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x