Επικαιρότητα

Κι όμως! Τα ποδήλατα νίκησαν τ’ αυτοκίνητα

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η Ευρώπη κινείται με… ορθοπεταλιές, καθώς οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπερνούν εκείνες των αυτοκινήτων.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις να αρχίσουν να μοιάζουν με το Άμστερνταμ ή το Παρίσι, μέρη στα οποία δεσπόζει η εικόνα των κατοίκων που κινούνται με ποδήλατα.

Φυσικά, για να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα θα χρειαστεί να φτιαχτούν και οι αντίστοιχες υποδομές, όπως ποδηλατόδρομοι ή δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, καθώς οι αριθμοί φανερώνουν ξεκάθαρα πως στη «Γηραιά Ήπειρο» έχει γίνει η ζωή ποδήλατο!

Με τις πωλήσεις αυτοκινήτων μέσα στο 2012 να φτάνουν κάποια στιγμή σε ιστορικό χαμηλό λόγω της κρίσης, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι στρέφονται προς τη λύση του ποδηλάτου.

Με εξαίρεση το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν την περασμένη χρονιά εκείνες των αυτοκινήτων, με την Ιταλία να είναι το τελευταίο «κάστρο» που πέφτει.

inner

Ειδικότερα στην Ελλάδα μέσα στο 2012 πουλήθηκαν 320.000 ποδήλατα και μόλις 58.000 επιβατικά, καθιστώντας τη χώρα μια από τις πέντε εντός Ε.Ε που η ψαλίδα είναι τόσο μεγάλη υπέρ του δίκυκλου.

inner

Πρωταθλήτρια -σε απόλυτους αριθμούς- σε πωλήσεις ποδηλάτων είναι η Γερμανία με σχεδόν 4.000.000 «κομμάτια» να βγαίνουν για πρώτη φορά στην κυκλοφορία την περασμένη χρονιά.

Αν πάντως η ύφεση συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν κακιασμένη πεισματάρα και παραμείνει στα πέριξ για λίγο καιρό ακόμα, δεν αποκλείεται να στραφούμε σε άλλα παραδοσιακά μέσα μετακίνησης...

inner

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x