Επικαιρότητα

Κηδείες για γέλια και για κλάματα με παπάδες-ρομπότ και live-streaming

Άλλα κόλπα στις τελετές τελευταίας κατοικίας, προωθούν εταιρείες του χώρου στην Ιαπωνία. Εκμεταλλεύτηκαν τις άπειρες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου.

Ο ταχέως γηράσκων πληθυσμός στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, σημαίνει ότι οι κηδείες είναι οτιδήποτε άλλο παρά ένα «πεθαμένο» εμπόριο.

Με υψηλό μέσο προσδόκιμο ζωής, η Ιαπωνία βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει η πρώτη χώρα «τρίτης ηλικίας» στον πλανήτη.

Αυτό σημαίνει ότι το 28% των ανθρώπων είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.

Συγκεκριμένα, η τελευταία κυβερνητική έκθεση δείχνει ότι 45 εκατομμύρια - σε σύνολο 127 εκατομμυρίων - είναι σχεδόν εβδομηντάρηδες.

Μάλιστα, το ποσοστό αναμένεται να εκτοξευθεί σε 37,7% το έτος 2050.

Αυτούς τους αριθμούς κάποια γραφεία τελετών, σκέφτηκαν να τους αξιοποιήσουν προς όφελός τους.

Πώς;

Διαβάστε τι μεταδίδει σε ανταπόκρισή του από το Τόκιο, την Τετάρτη, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Μία εταιρεία τελευταίας κατοικίας ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους πενθούντες πελάτες την υπηρεσία «drive-thru», δηλαδή την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από όπου κι αν βρίσκονται –στο σπίτι, το αυτοκίνητο ή οπουδήποτε αλλού- την κηδεία του προσφιλούς τους προσώπου χωρίς να μεταβούν στον τόπο ταφής.

Απλώς, θα ακολουθήσουν το link που θα τους παρασχεθεί και μέσω τάμπλετ, κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού υπολογιστή θα αποχαιρετίσουν τον συγγενή τους.

«Η πρωτοβουλία μας, αποσκοπεί στην επιτάχυνση των υπηρεσιών κηδείας και επίσης στην παροχή ευκαιριών συμμετοχής σε ανήλικους συγγενείς», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μασσάο Ογκιγουάρα.

Συμπλήρωσε δε, ότι «ωφελημένοι να είναι και εκείνοι οι ηλικιωμένοι που θα ήθελαν να είναι παρόντες, αλλά, για λόγους υγείας, δεν μπορούν να μετακινηθούν...».

-Ενοικιάζεται παπάς

Στη χώρα των γκάτζετ δεν αποτελεί και κεραυνό εν αιθρία η ιδέα «rent-a-monk»:

Με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του «έξυπνου» γραφείου τελετών «Pepper», η τεθλιμμένοι συγγενείς έχουν τη δυνατότητα να μισθώσουν έναν αληθινό βουδιστή μοναχό.

Αν, όμως, επιθυμούν κάτι πιο οικονομικό, υπάρχει η εναλλακτική ενός ιερέα-ρομπότ ή μίας εικονικής επίσκεψης στον τάφο.

Και όποιος θεωρεί όλα αυτά άνευ αξίας, ας έχει στο νου ότι ο τζίρος των κηδειών στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο!!!

Επιμέλεια: Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x