Επικαιρότητα

«Κήδεψαν» την κυβέρνηση οι αγρότες (Pics)

«Μπλόκο» σε εφορίες και τράπεζες σε Χανιά και Ρέθυμνο

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στην Κρήτη, με αιχμή του δόρατος ασφαλιστικό και φορολογικό. Σήμερα, τόσο αγρότες όσο και κτηνοτρόφοι από το Ρέθυμνο απέκλεισαν τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) καθώς και υποκαταστήματα τραπεζών.

Οι αγρότες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης επιλέγοντας ως δρώμενο συμβολική αναπαράσταση κηδείας, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου τοποθέτησαν τέσσερα στεφάνια. Πλέον, έχουν «μεταφέρει» τον αγώνα τους στην πόλη του Ρεθύμνου και ο κόμβος Ατσιποπούλου είναι ανοικτός.

Μετά τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, καθώς σήμερα εκδόθηκε η απόφαση για τη δίκη του Γερμανού ακαδημαϊκού Ρίχτερ, σχετικά με το περιεχόμενο βιβλίου του για τη Μάχη της Κρήτης.

inner

Στα Χανιά, νωρίς το πρωί, αγρότες-μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας ύψωσαν ένα μεγάλο πανό στην κεντρική είσοδο της αγοράς, με το οποίο καλούσαν τους πολίτες να δώσουν και αυτοί το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Λίγο μετά τις 10:30 κατέβασαν το πανό και παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, κλείνοντας για λίγα λεπτά, το μεσημέρι και το απόγευμα, την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου.

Στο μπλόκο του Κλαδισού εξακολουθούν να παραμένουν άλλοι αγρότες, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παράπλευρους δρόμους.

Για αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στις 19:00 στο λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να ταξιδέψουν για τον Πειραιά. Ο αριθμός των αγροτών και των αγροτικών οχημάτων που θα επιβιβαστούν στο πλοίο θα γίνει γνωστός λίγο πριν τον απόπλου.

inner

inner



Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x