Επικαιρότητα

Κίεβο: Να δουν το χάος με τα μάτια τους

Στην εμπόλεμη ζώνη της πόλης του Κιέβου την Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας. Νέες συγκρούσεις το πρωί, παρά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Από μία κλωστή εξακολουθεί να κρέμεται η αποφυγή εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, παρά την πρόταση εκεχειρίας που κατέθεσε ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, υπό την πίεση της απειλής κυρώσεων από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ. Στο Κίεβο την Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Πολωνίας.

inner

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, «θέατρο» των μαχών σώμα με σώμα το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και οπαδών της αντιπολίτευσης, έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι και από τις δύο πλευρές και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν.

inner

Οι διεθνείς ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με τα τραγικά γεγονότα, οδηγούν σε έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη χώρα.

inner

Μέχρι τώρα είναι δύσπιστοι για την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων απαγορεύσεων γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μεταβεί σήμερα, Πέμπτη, στο Κίεβο διπλωματική αντιπροσωπεία.

inner

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, έχει, ήδη, ανακοινώσει το «πάγωμα» της συμμετοχής της τράπεζας στη χρηματοδότηση δημόσιων έργων, όπως η επέκταση της γραμμής του Μετρό.

«Έχουμε προς το παρόν σταματήσει τις δραστηριότητές μας, επειδή είναι απαραίτητο να περιμένουμε και να δούμε ποιες θα είναι οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα», δήλωσε ο κ. Χόιερ.

inner

Διεθνείς πολιτικοί αναλυτές ΜΜΕ συμφωνούν ότι οι Βρυξέλλες κλίνουν προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων στην κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων.

inner

Μάλιστα, το βίντεο που κάνει από χθες το γύρο του Διαδικτύου, με μία γυναίκα να πέφτει νεκρή από πυρά στην είσοδο κυβερνητικού κτιρίου, εξακολουθεί να σοκάρει :



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x