Επικαιρότητα

Κιμ: Οι διηπειρωτικοί πύραυλοί μας μπορούν να χτυπήσουν κάθε σημείο των ΗΠΑ

Σύμφωνα με με το κρατικό πρακτορείο KCNA, το βλήμα έφτασε σε υψόμετρο 3.724 χιλιομέτρων και πέταξε για περισσότερο από 47 λεπτά.

Τη δεύτερη επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα, ισχυριζόμενη μάλιστα πως πλέον μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε περιοχή στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ανώτατος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιόνγκ-ουν χαρακτήρισε τη νέα δοκιμή «αυστηρή προειδοποίηση» προς την Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι ασφαλείς σε περίπτωση που αποφασίσουν να επιτεθούν στο Βορρά.

Σύμφωνα με με το κρατικό πρακτορείο KCNA, το βλήμα έφτασε σε υψόμετρο 3.724 χιλιομέτρων και πέταξε για περισσότερο από 47 λεπτά.

«Οι ΗΠΑ θα προβούν σε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αμερικανικών εδαφών και να προσταστεύσουν τους συμμάχους τους στην περιοχή» ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Απειλώντας τον κόσμο αυτά τα όπλα και οι δοκιμές απομονώνουν περαιτέρω τη Βόρεια Κορέα, αποδυναμώνουν την οικονομία της και [προκαλούν] στερήσεις στο λαό της», προσέθεσε.

Τη δοκιμή καταδίκασε και η Κίνα, ο μεγαλύτερος διπλωματικός σύμμαχος της Πιονγκγιάνγκ στη διεθνή σκηνή, όμως εξέφρασε την ελπίδα πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα αποφύγουν την κλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x