Επικαιρότητα

Κίνα: Το φλεγόμενο ιρανικό πετρελαιοφόρο βυθίσθηκε

Την ίδια ώρα, η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το πετρελαιοφόρο έχει βυθιστεί.

Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα να βρεθούν επιζώντες ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου που φλέγεται εδώ και μια εβδομάδα στη Σινική Θάλασσα, δήλωσε σήμερα στην ιρανική κρατική τηλεόραση εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης που έχει σταλεί από το Ιράν.

Την ίδια ώρα, η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το πετρελαιοφόρο έχει βυθιστεί.

Το δεξαμενόπλοιο είχε 32 μέλη πληρώματος: 30 Ιρανούς και δύο υπήκοους Μπαγκλαντές. Έχουν βρεθεί τρία πτώματα.

"Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου σκοτώθηκαν την πρώτη ώρα μετά το ατύχημα εξαιτίας της σφοδρότητας της έκρηξης και των αναθυμιάσεων αερίων", δήλωσε ο εκπρόσωπος Μοχάμαντ Ραστάντ. "Δεν υπάρχει ελπίδα να βρεθούν επιζώντες ... Τα δύο τρίτα του δεξαμενόπλοιου έχουν βυθιστεί, η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί και πλέον περιβάλλει από παντού το πλοίο, το οποίο δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε".

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, που μετέφερε με 136.000 τόνους ελαφρού αργού, πήρε φωτιά στις 6 Ιανουαρίου μετά τη σύγκρουσή του με κινεζικό φορτηγό πλοίο. Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της κινεζικής πόλης της Σαγκάης. Το πλοίο μετά το ατύχημα εισήλθε ακυβέρνητο στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία του Παναμά ανήκε στην Εθνική Ιρανική Εταιρία Δεξαμενόπλοιων (NITC), τον φορέα εκμετάλλευσης του στόλου των πετρελαιοφόρων του Ιράν. Μετέφερε προϊόντα στη νοτιοκορεατική επιχείρηση Hanwha Total.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x