Champions League

Κλείνει μέρος της «7» η UEFA - Έφεση ο Ολυμπιακός!

Έφεση καταθέτει άμεσα ο Ολυμπιακός κατά της απόφασης της UEFA να «κλείσει» ένα μικρό μέρος του «πετάλου» του Καραϊσκάκη στο ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η UEFA έλαβε υπόψη της τις καταγγελίες για πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο από την FARE στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ και τιμώρησε τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεούνται να κρατήσουν κλειστές τις τελευταίες σειρές από το πέταλο (το κάτω μέρος) στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της ομάδας απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες καλούνται να καταβάλουν και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που αφορά τη χρήση βεγγαλικών και λέιζερ.

Κάνει έφεση ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός πρόκειται να αντιδράσει άμεσα... Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζουν ήδη την έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με την ελπίδα ότι η ποινή θα μειωθεί.

Μετά από καταγγελίες της ίδιας της επιτροπής η FIFA τιμώρησε τον Σίμουνιτς με δέκα αγωνιστικές για ρατσιστική συμπεριφορά.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του (Άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κώδικα), ανεπαρκή οργάνωση (Άρθρο 33-4 των Κανονισμών Ασφαλείας), τη χρήση βεγγαλικών (άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κώδικα) και λέιζερ (Άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κώδικα). Κατά συνέπεια κλείσει μέρος της εξέδρας του γηπέδου –το κάτω μέρος της βόρειας κερκίδας- στο επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι (σ.σ αυτό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες. Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών
».

Αντίστοιχη τιμωρία επιβλήθηκε και στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Διαβάστε εδώ την απόφαση της UEFA.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x