Ελλάδα

Κληρώνει…

Στις 19:30 πραγματοποιείται η κλήρωση για την Α1, αλλά τρεις ομάδες, ΑΕΚ, Πανιώνιος και Κόροιβος, περιμένουν την ΕΕΑ για να μάθουν αν θα συμμετέχουν σε αυτή.

Απόψε στις 19:30 (Novasports 2) πραγματοποιείται σε αίθουσα του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Α1. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου λίγες ώρες νωρίτερα θα γίνει η συνεδρίαση που θα αποφασίσει για την τύχη τριών ομάδων και το αν θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον Κόροιβο. Η «Ένωση» φέρεται να έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και χρήματα για να παίξει χωρίς πρόβλημα στην Α1 μετά από τρία χρόνια απουσίας, ενώ έχει φτιάξει ρόστερ σε διάστημα 20 ημερών και την Τετάρτη ετοιμάζεται για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Κολοσσό. Αντίστοιχα και στον νεοφώτιστο σύλλογο της Αμαλιάδας επικρατεί βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, «ζοφερά» είναι τα πράγματα για τον Πανιώνιο, που δεν έχει διοίκηση, χρήματα και… ομάδα λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών. Αν οι «κυανέρυθροι» δεν εξασφαλίσουν πιστοποιητικό, τότε το πιθανότερο είναι να «διαλυθούν» και να αρχίσουν από ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ τη θέση τους στην Α1 θα πάρει ως πρώτη επιλαχούσα η (τρίτη της περσινής Α2) Καβάλα, που λέγεται πως έχει ήδη προσυμφωνήσει και με ξένους παίκτες.

Με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ πριν την κλήρωση, καθώς οι ΚΑΕ θα ενημερωθούν για τη χορηγία του ΟΠΑΠ, που φημολογείται πως με μείωση από πέρσι θα αποφέρει σε καθεμία περίπου 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το τζάμπολ του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει εξασφαλίσει για όλες τις ομάδες πλην Ολυμπιακού (που δεν αποκλείεται όμως τελικά να συμφωνήσει κι αυτός) η Nova.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x