Επικαιρότητα

Κόβεται η «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση»

Εκτός διδακτέας ύλης μένει, σύμφωνα με πληροφορίες, το μάθημα της «Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης» από το βιβλίο της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου.

Αχρείαστη κρίνεται πλέον η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για τους μαθητές Γυμνασίου. Οδηγία του Υπουργείου Παιδείας αφαιρεί από τη Βιολογία της Α’ τάξης το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Τετάρτης, το υπουργείο φαίνεται να εξετάζει σοβαρά σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Βάσει της πρότασης του Ινστιτούτου, το κεφάλαιο που αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να αφαιρεθεί από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου.

Αν υλοποιηθεί η εισήγηση, τότε οι απορίες των μαθητών για το πώς αναπαράγεται το ανθρώπινο είδος θα μείνουν «μετεξεταστέες» και τα παιδιά θα πρέπει να απευθυνθούν οπουδήποτε αλλού, εκτός από το σχολείο που φοιτούν.

Πού; Σε κανέναν μεγαλύτερο φίλο, τους γονείς τους, ή το Διαδίκτυο.

Τη διαμαρτυρία του για την «αποβολή» του κεφαλαίου της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από το μάθημα της Βιολογίας, εξέφρασε ο επιστημονικός κόσμος.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρει :

«Προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα».

Παράλληλα, διατυπώνεται η ελπίδα «να πρόκειται για παράβλεψη, που θα διορθωθεί...».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x