Επικαιρότητα

Κοντονής: Ξεπερνούν τα όρια της τερατολογίας οι ισχυρισμοί Σώρρα

«Είναι φανερό ότι πρόκειται για απάτη», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απευθύνοντας μήνυμα προβληματισμού προς τους «οπαδούς» του Αρτέμη Σώρρα.

Τους τόνους απέναντι στο φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας ανέβασε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι το ζήτημα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί απαθής αλλά οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν δίστασε να δηλώσει δημοσίως, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κου Σώρρα ότι έχει στην κατοχή του 600 δις δολάρια για να αποπληρώσει το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της χώρας πως «είναι φανερό ότι πρόκειται για απάτη», τονίζοντας μάλιστα πως «ο ισχυρισμός αυτός ξεπερνάει τα όρια της τερατολογίας» και απευθύνοντας μήνυμα προς τους «οπαδούς» του τους κάλεσε τουλάχιστον να προβληματιστούν.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση του 8ου Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, που έκρινε ότι το πληρεξούσιο Σώρρα για τα 600 δις δεν είναι πλαστό και δηλώνοντας ικανοποιημένος για την άσκηση αναίρεσης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εξέφρασε την προσδοκία του για την απόρριψη της επίμαχης απόφασης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης «ευλόγησε τα γένια του» υποστηρίζοντας πως ο ίδιος κινήθηκε άμεσα μόλις έλαβε γνώση της απόφασης του Πλημμελειοδικείου, «καρφώνοντας» τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για αδιαφορία απέναντι στο φαινόμενο «Σώρρας».

Εξέφρασε μεν την ικανοποίησή του από τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης για το θέμα, εξαπέλυσε δε πυρά εναντίον της για «ρυθμούς χελώνας» πριν από τη δική του πρωτοβουλία, καταλογίζοντας στους εκπροσώπους της ότι έμπλεξαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν ενήργησαν άμεσα για να αποτελέσουν «ασπίδα της κοινωνίας». Κατά την άποψή του - όπως είπε – σε υποθέσεις που άπτονται του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, η Δικαιοσύνη πρέπει να κινείται αυτεπαγγέλτως και μάλιστα να τις ελέγχει κατά προτεραιότητα.

«Ποιος λογικός άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ισχυρισμός και μόνο είναι από μόνος του μία απάτη; Ποιος μπορεί αν τα έχει αυτά τα χρήματα; Και γιατί δεν τα δίνει και παριστάνει τον σωτήρα του έθνους; Να προβληματιστεί η κοινωνία, αφού τα έχει, γιατί βάζει αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους και πληρώνουν συνδρομές ή για την κοινοποίηση εξωδίκου στην εφορία; Πώς είναι δυνατόν να τον ακολουθούν αυτό τον τύπο - δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω διαφορετικά - όταν υπάρχουν αυτά τα ερωτηματικά;;», σχολίασε ο Σταύρος Κοντονής, επιχειρώντας να αφυπνίσει τους πολίτες που έχουν πιστέψει τον Αρτέμη Σώρρα.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καριαγιαννίδης, που δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αρτέμη Σώρρα «απατεώνα» και «αλμπάνη», καλώντας τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συντονιστούν για να τον αντιμετωπίσουν.

«Έχει ξεφύγει πλέον η ιστορία. Πέρασε από τη γραφικότητα στην επικινδυνότητα και πρέπει να έχουμε συντονισμένη απάντηση στον απατεώνα Σώρρα. Δεν μπορεί κάθε απατεώνας αλμπάνης να εμφανίζεται και να λέει το παραμύθι του. Έχει αποκτήσει ο Σώρρας πολιτικό υπόβαθρο κι αυτό είναι επικίνδυνο. Δεν μπορεί να μιλάει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες έτσι και να μην σηκώνονται όλοι να τον πάρουν με τις πέτρες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιαννίδης.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x