Επικαιρότητα

Κόντρα Σταθάκη - Σκρέκα στη Βουλή για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

Απόνερα στη Βουλή προκαλεί η συνάντηση Τράμπ- Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης (Γιάννης Μανιάτης, Ελένα Ράπτη) κατηγόρησαν αργά χθες το βράδυ τον Πρωθυπουργό ότι έδωσε πολλά και πήρε λίγα. Σήμερα την σκυτάλη πήρε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας ο οποίος κατάλογισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι από το «πάρτα όλα» που έλεγε πριν τις εκλογές μετατράπηκε στο «δώστα όλα». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα όσα αποκάλυψε χθες η ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με την κατάσταση της ελληνικής Οικονομίας επικρίνοντας τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ οτι με τους χειρισμούς τους οδήγησαν την χώρα στην ύφεση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δεν άφησε τις αιχμές ασχολίαστες. Ζήτησε από την ΝΔ να ξεκαθαρίσει αν είναι υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των πολεμικών αεροσκαφων F-16. O υπουργός υποστήριξε (μεταφέροντας τη θέση Καμμένου) ότι το πρόγραμμα θα στοιχίσει περί το 1,1 δις, ενώ άλλα 1,5 δις αφορούν αντισταθμιστικά οφέλη.

Ο κ. Σταθάκης επικαλούμενος τις συνομιλίες των δύο πλευρών είπε ότι η χώρα αναβαθμίζεται ενεργειακά και μετατρέπεται σε ενεργειακό πυλώνα. Κατηγόρησε τέλος την ΝΔ ότι στην προσπάθεια της να εμφανίσει την ελληνική οικονομία ότι βρίσκεται σε στασιμότητα χρησιμοποιεί έως και τον Αμερικανό πρόεδρο. Υποστήριξε τέλος ότι από το 2010 έως το 2014 το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 25%.

Απαντώντας ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της διατήρησης της επιχειρησιακής δυνατότητας της χώρας. Ζήτησε ωστόσο από τον υπουργό να εξηγήσει αν ισχύουν τα όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος περί συνολικού κόστους του προγράμματος στα 2,4 δις. Διευκρινήσεις ζήτησε εξάλλου και για τις θέσεις εργασίας.

Κατηγόρησε τέλος και αυτός με τη σειρά του την κυβέρνηση ότι «παρέλαβαν μια οικονομία σε ανάπτυξη και την μετέτρεψαν σε υφεσιακή».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x