Επικαιρότητα

Κόντρα στη Βουλή για μέρισμα, πλημμύρες και Κεντροαριστερά

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αναφορές στην χθεσινή ψηφοφορία για τη κεντροαριστερά.

Κόντρα με το «καλημέρα» στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την διανομή του μερίσματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε στην διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου (ψηφίζεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος) και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι η καταστροφή στη Μάνδρα και η αναβολή της επεξεργασίας του νομοσχεδίου που προκάλεσε απέδειξε ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για να συζητηθεί με κανονικές διαδικασίες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τις αιτιάσεις του κ. Λοβέρδου «πολιτικά χυδαίες και κυνικές» διότι όπως υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ επιχείρησε να στηρίξει το επιχείρημα ότι κατάρρευσε ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος πάνω στην τραγωδία της Μάνδρας.

«Δεν ειχα καμία τέτοια διάθεση, υπογράμμισα μόνο ότι η αναβολή που δώθηκε απέδειξε ότι χρόνος υπήρχε» απάντησε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε με σκωπτική διάθεση «τα προβλήματα που έχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δικά του και δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για αυτά».

«Τα περί κατανόησης του τα επιστρέφω. Όλοι καταλαβαίνουν στην αίθουσα πως χρησιμοποιεί ο καθένας μας την επικαιρότητα και τα γεγονότα» επανήλθε ο κ. Μαντάς.

Η Κεντροαριστερά στο επίκεντρο

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αναφορές στην χθεσινή ψηφοφορία για τη κεντροαριστερά με τον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα Νικήτα Κακλαμάνη να χαρακτηρίζει την διαδικασία άψογη, να εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην Φώφη Γεννηματά και να εκφράζει την άποψη ότι η διαδικασία που τηρήθηκε τιμά το δημοκρατικό πολίτευμα.

Στις εκλογές της κεντοαριστεράς αναφέρθηκε και ο εισηγητής του νομοσεδίου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Ο βουλευτής προφανώς «ερεθισμένος» από τις αιχμές Λοβέρδου παρατήρησε με ειρωνικό τρόπο ότι στις εκλογές συμμετείχαν και ο Στέφανος Μάνος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ αμέσως μετά προκάλεσε τον Γιάννη Κουτσούκο να απαντήσει ποιά θα είναι η ιδεολογική κατεύθυνση του νέου φορέα.

Ο Μάκης Μπαλαούρας τόνισε ότι το μέρισμα «απορρέει από την ιδεολογία και τη ψυχή της αριστεράς». Μπέρδεψε όμως λίγο τα λόγια του καθώς σε μια αποστροφή είπε «μιλώντας με τον Γκόρντον Μπράουν τον πρωθυπουργό της Ευρυτανίας»....

Δείτε live:


Στην εισήγηση του κ. Μπαλαούρα αναφέρθηκε όμως και Νικήτας Κακλαμάνης διορθώνοντας τον. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ισχυριστεί νωρίτερα ότι τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αγγίζουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ Κακλαμάνης αντέτεινε ότι η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τον είχε ενημερώσει στη Βουλή ότι τα βεβαιωμένα έσοδα από την φοροδιαφυφή είναι 611 εκατομμύρια και τα εισπραχθέντα μόνο 31 εκατομμύρια ευρώ.

Στον Μάκη Μπαλαούρα και στις αιχμές του για την κεντροαριστερά αναφέρθηκε όμως και ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος ρίχνοντας «καρφί» «Στις χθεσινές εκλογές στην Ηλεία ψήφισαν 220 που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ευχαριστούσες τώρα όμως άλλαξαν διότι τους απογοητεύσατε» του είπε.

Απευθύνθηκε ομως και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο που τον μέμφθηκε τόσο για προηγούμενες δηλώσεις του αναφορικά με τον ρόλο Φώφη Κουβέλη στις προεδρικές εκλογές του 2015 όσο και για το περίφημο mail Χαρδούβελη «Το καταγγέλατε και τελικά πήρατε με δόξα και τιμή μέτρα 12,5 δις» υπενθύμισε.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x