Αγγλία

«Κόκκινος» ο Τουρέ

Παίκτης της Λίβερπουλ με κάθε επισημότητα, είναι πλέον ο Κόλο Τουρέ.

Ο Ιβοριανός αμυντικός είχε συμφωνήσει εδώ και αρκετό καιρό με τους «κόκκινους», όμως χρειάστηκε να περιμένει να μπει ο Ιούλιος, ώστε να λυθεί η συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Σίτι και να αποκτηθεί από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Μετά τους Ιάγο Άσπας, Λουίς Αλμπέρτο και Σιμόν Μινιολέ, ο Κόλο Τουρέ έγινε το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ στη φετινή θερινή περίοδο.

Βέβαια, ο έμπειρος στόπερ είχε συμφωνήσει με την ομάδα νωρίτερα απ’ όλους τους υπόλοιπους, όμως λόγω του συμβολαίου που τον δέσμευε με τη Μάντσεστερ Σίτι, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να μπει ο Ιούλιος.

Όντας πλέον ελεύθερος, έχοντας λήξει το συμβόλαιό του με τους «πολίτες», πήρε στο «Μέλγουντ» το πρωί της Τρίτης, συμμετείχε στα εργομετρικά τεστ και τις αιματολογικές εξετάσεις με όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ και λίγο αργότερα, έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

«Ήρθα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας. Όταν ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω από τη Σίτι, προσπάθησα να παραμείνω στην Αγγλία, γιατί η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα. Η μεταγραφή μου στη Λίβερπουλ είναι πολύ σημαντική για την καριέρα μου. Ο σύλλογος έχει τεράστια ιστορία» ήταν τα λόγια του Κόλο Τουρέ, που μάλιστα, έγινε ο πρώτος Ιβοριανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο παίκτης πήρε το νούμερο «4» για τη φανέλα του, ενώ δεν διευκρινίστηκε η διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε.

Κώστας Ζάλιαρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x