Επικαιρότητα

Κολωνία: Σύλληψη 3 επιβατών που συζητούσαν «ανοικτά» για βόμβα σε αεροπλάνο

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται στην Κολωνία με την κατηγορία σχεδιασμού τρομοκρατικής ενέργειας.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται στην Κολωνία με την κατηγορία σχεδιασμού τρομοκρατικής ενέργειας .

Οι άνδρες συζητούσαν «ανοικτά» για βόμβες και εκρήξεις, κατά τη διάρκεια πτήσης της EasyJet από τη Σλοβενία προς τη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα οι γύρω συνεπιβάτες τους να θορυβηθούν και να ενημερώσουν το πλήρωμα καμπίνας.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πιλότοι να αποφασίσουν, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες ασφαλείας του εδάφους την εσπευσμένη προσγείωσή τους στο πλησιέστερο (εκείνη την στιγμή) αεροδρόμιο της Κολωνίας, στη Γερμανία.

Τα στοιχεία των τριών ανδρών δεν έχουν γνωστοποιηθεί προς το παρόν από τις αρχές καθώς η υπόθεση διερευνάται ακόμα από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές συνεχίζεται.

Το Airbus 319 εκκενώθηκε αμέσως μετά την προσγείωση του με την ανάπτυξη των πλαϊνών φουσκωτών τσουλήθρων έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο του εσωτερικου της ατράκτου και κατέστρεψε, με ελεγχόμενη έκρηξη, ένα σακίδιο που είχαν μαζί τους οι τρεις άνδρες (παρά το γεγονός ότι είχε περάσει από τον έλεγχο του αεροδρομίου και δεν είχε εντοπιστεί τίποτε το επικίνδυνο σε αυτό).

Όπως παραδέχθηκε αργότερα και εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό στο σακίδιο, αλλά η καταστροφή του έγινε εσπευσμένα για προληπτικούς λόγους.

Άνδρες της ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους υπόλοιπους 151 επιβάτες για το περιστατικό, που είχε ως συνέπεια, έξι αεροσκάφη να μην προσγειωθούν στην Κολωνία αλλά σε κοντινά αεροδρόμια για λόγους ασφαλείας.

Η εναέρια κυκλοφορία πάνω στο αεροδρόμιο επηρεάστηκε για αρκετές ώρες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x