Επικαιρότητα

Κομπίνα με αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις

Μεγάλη απάτη με αναπάντητες κλήσεις στα κινητά τηλέφωνα. Πρόκειται για τηλεφωνικούς αριθμούς που αρχίζουν από +375, + 371 ή + 359 και «φουσκώνουν» υπερβολικά τους λογαριασμούς.

Με «τρελές» χρεώσεις που φθάνουν ακόμη και τα 25 ευρώ (!) ανά τηλεφώνημα, βρίσκονται αντιμέτωποι εκατοντάδες ανύποπτοι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι τηλεφωνούν (κυρίως νυχτερινές ώρες…) από συσκευές-παγίδες που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό αν καλέσει κανείς πίσω.

Σύμφωνα με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όταν οι ανυποψίαστοι συνδρομητές τηλεφωνούν για να δουν ποιος τους είχε καλέσει, πέφτουν στην παγίδα, καθώς αρκούν λίγα δευτερόλεπτα για να χρεωθούν από 10 έως 25 ευρώ!

Οι επικίνδυνοι αριθμοί προέρχονται από τρεις χώρες του εξωτερικού, ενώ τρεις από αυτούς εμφανίζονται με τη μεγαλύτερη συχνότητα.
Πρόκειται για τους :

+375602605281
+37127913091 και
+3598920111, καθώς και από άλλους αριθμούς που αρχίζουν από:
+375 ή
+371 ή
+359

Οι τρεις παραπάνω αντιστοιχούν σε κωδικούς της Λευκορωσίας, της Λετονίας και της γειτονικής μας Βουλγαρίας.

Ήδη, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων τους προειδοποιούν τους πελάτες τους για τη νέα … μόδα των ανεπιθύμητων (spam) κλήσεων, SMS και e-mail.

Ειδικότερα, προτρέπουν τους συνδρομητές τους να μην απαντούν σε κλήσεις από άγνωστους αριθμούς και κυρίως σε σύντομες αναπάντητες κλήσεις που προέρχονται από διεθνείς αριθμούς.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x