Champions League

«Κόμπρα» η Ατλέτικο

Η Γιουβέντους κρατούσε μπάλα, δεν ήθελε να επιτεθεί και η Ατλέτικο στη μοναδική φάση που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της, σκόραρε και πήρε την πολύτιμη νίκη με 1-0.

Σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο ποιοτικά, όσο κι από άποψη διαιτησίας, μιας και ο Μπριχ, δεν άφηνε να παιχτεί ποδόσφαιρο, η Ατλέτικο υπνώτισε την "Μεγάλη Κυρία" και στην μοναδική σοβαρή καλή ευκαιρία που έκανε, ο Αρντά Τουράν στο 75ο, της χάρισε τη νίκη, που έφερε τον 1ο όμιλο σε πλήρη ισορροπία (όλοι με 3 πόντους). Αυτή ήταν η 6η ήττα του Αλέγκρι σε επτά παιχνίδια, επί ισπανικού εδάφους. Πρώτο γκολ που δέχεται μετά από 614 λεπτά φέτος η Γιουβέντους, σε επίσημο ματς.

Η Ατλέτικο θέλησε να επιβάλλει αρχικά τον ρυθμό της, έχοντας πάντως το νου της και στα μετόπισθεν, ωστόσο η «Μεγάλη Κυρία», εύκολα απορρόφησε αυτή την προσπάθεια πίεσης. Η γηπεδούχος προσπαθούσε να πιέσει ψηλά και να κλέψει μπάλες. Μετά από ένα συντηρητικό πρώτο 20λεπτο και από τις δύο ομάδες, ένα κλέψιμο ψηλά από τους «ροχιμπλάνκος» πάνω στον Βιδάλ, έδωσε την ευκαιρία στον Μάντζουκιτς να σουτάρει με καλές προϋποθέσεις, έξω από την περιοχή, αλλά με τον Μπουφόν, να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Στο 33’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Γιουβέντους, με μια προσωπική προσπάθεια του Πογκμπά, που σούταρε λίγο έξω από το ημικύκλιο, αλλά η μπάλα έφυγε, λίγο έξω από τα καρέ της Ατλέτικο. Αυτές ήταν και οι δύο ουσιαστικές φάσεις του πρώτου μέρους, με τον ρέφερι Μπριχ, να σφυρίζει εκνευριστικά πολύ, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Ο Σιμεόνε, θέλοντας να τονώσει την επίθεση του, ρίχνει στο ματς τον Γκριεζμάν στο 53΄. Στο 58’ σε παράλληλη σέντρα του Ραούλ Γκαρθία και μετά από πολλές κόντρες, η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Κάσερες, ο Μπριχ το θεωρεί ακούσιο και λέει παίζεται. Από εκεί και μετά, οι «ροχιμπλάνκος», αφήνουν την πρωτοβουλία στους Ιταλούς, που κρατούσαν μπάλα, χωρίς να προσπαθούν να επιτεθούν και το πλήρωσαν.

Σε μια από τις λίγες επισκέψεις της Ατλέτικο στο δεύτερο μέρος, ο Χουανφράν, έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Μάντζουκιτς τράβηξε την άμυνα στο πρώτο δοκάρι και ο Αρντά, καθώς το ρολόι, σημάδευε το 75’, από κοντά νίκησε τον Μπουφόν για πρώτη φορά στη σεζόν, για το 1-0. Στο 80’ ωραίο μπάσιμο του Λιχτστάινερ από δεξιά, στο παράλληλο γύρισμα, παρεμβάλλεται ο Ραούλ Γκαρθία, που παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, με το 1-0 να μένει ως το τέλος

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Τιάγκο, Κόκε, Σαούλ (53’ Γκριεζμάν), Αρντά (90’ Σικέιρα), Ραούλ Γκαρσία, Μάντζουκιτς (84΄Μάριο Σουάρεθ)

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ (89’ Τζιοβίνκο), Κάσερες (77’ Περέιρα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Βιδάλ (83’ Μοράτα), Πογκμπά, Γιορέντε, Τέβες

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x