Ευρώπη

Κορυφαίος στην Ευρώπη ο Πάρκερ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Τόνι Πάρκερ αναδείχτηκε ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της Ευρώπης από τη FIBA.

O Γάλλος διεθνής γκαρντ των Σπερς, πρωταθλητής Ευρώπης με τους «τρικολόρ» το 2013 στα παρκέ της Λιθουανίας και πρωταθλητής ΝΒΑ το 2014 με τα "σπιρούνια", συγκέντρωσε 382 ψήφους από τους ειδικούς του αθλήματος.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού, ήτοι 29.191, όμως οι ειδικοί τον βαθμολόγησαν με 248 πόντους. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ακόμα ένας διεθνής Γάλλος, ο Μπορίς Ντιαό, με 9.440 ψήφους από το κοινό και 287 ψήφους από τους ειδικούς.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γκόραν Ντράγκιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Πάου Γκασόλ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Γιόνας Βαλαντσιούνας και Αλεσάντρο Τζεντίλε.

«Με κάνει πραγματικά πολύ χαρούμενο η συγκεκριμένη τιμή, αφού είναι επιβράβευση για την κατάκτηση του τίτλου του ΝΒΑ με τους Σπερς. Το να επιστρέφεις δυνατός, μετά την απώλεια του τίτλου απέναντι στους Χιτ το 2013, είναι πραγματικά εκπληκτικό. Είχαμε ένα τρόπο παιχνιδιού που άγγιζε το τέλειο.

Τώρα, είμαι παίκτης της χρονιάς για τη FIBA για δεύτερη φορά στη σειρά. Είναι τεράστια τιμή να είσαι μπροστά από παίκτες, όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Πάου Γκασόλ, αλλά και άλλους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Είμαι περήφανος που κατακτώ αυτό το τρόπαιο», τόνισε ο 34χρονος σταρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x