Γενικά

Κουλουμέντας στον ΣΠΟΡ FM: «Σε αυτό το κρασί δεν χωρά καθόλου νερό»

Τα… ημίμετρα και η απειθαρχία έχουν καταστροφικές συνέπειες στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ΕΟΕ, Παναγιώτης Κουλουμέντας.

Για πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία όμως όλοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, πειθαρχία και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης έκανε λόγο το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Παναγιώτης Κουλουμέντας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο διακεκριμένος γιατρός ξεκαθάρισε πως προέχει η ανθρώπινη ζωή και όχι οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, καθώς παρότι τα σπορ φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά, αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να κρατήσουμε… αποστάσεις.

«Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση, μια δύσκολη συνθήκη, αλλά με οργάνωση θα τα καταφέρουμε. Προετοιμαζόμαστε για Ολυμπιακούς Αγώνες στο τέλος του Ιουλίου, αυτή την ενημέρωση έχουμε. Ο αθλητισμός σπάει τα σύνορα και φέρνει τον κόσμο πιο κοντά, αλλά έχουμε μια λοίμωξη που θα πρέπει να μας κρατήσει μακριά τον έναν από τον άλλο, ώστε να προστατεύσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους θα μπορούσαν να είναι θύματα του ιού», τόνισε αρχικά.

«Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση από την αρχή με μεγάλη ωριμότητα και οργάνωση, βλέπει το πρόβλημα κατάματα. Μεταξύ μιας τέλειας αθλητικής προετοιμασίας που είναι ευκταία και μιας μέτριας προετοιμασίας αλλά με κέρδος ανθρώπινες ζωές, πρέπει φυσικά να προτιμήσουμε το δεύτερο. Είναι σωστό που έχουν κλείσει οι αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από κάθε άλλη δραστηριότητα. Πρέπει με απόλυτο αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης να τηρήσουμε τις οδηγίες που γίνονται. Σε αυτό το κρασί δεν χωρά νερό καθόλου», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς θα πρέπει να ενεργούν οι πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα; «Αν τα συμπτώματα είναι ήπια, αντιμετωπίστε τα στο σπίτι και αν χρειαστεί συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Δεν χρειάζεται με το παραμικρό να τρέχετε στα νοσοκομεία. Αν όμως τα συμπτώματα είναι βαριά ή ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες, απευθυνθείτε στους γιατρούς και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσουν», επισήμανε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x