Χάντμπολ

Κούπα στο… αθόρυβο

Στο -άδειο από κόσμο- «παλατάκι» ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε (27-29) της ΑΕΚ και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, στον επεισοδιακό τελικό διάρκειας… τεσσάρων ωρών. Κορυφαίος ο Αλβανός.

Το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του στο χάντμπολ ανδρών σήκωσε ο ΠΑΟΚ, μετά τον επεισοδιακό τελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε 29-27 των «κιτρινόμαυρων» στον τελικό που διήρκεσε τέσσερις ώρες, μετά από συμπλοκές των οπαδών, που οδήγησαν σε εκκένωση των κερκίδων του κλειστού της Πυλαίας. (Διαβάστε εδώ το «χάος» που έγινε από την έναρξη των επεισοδίων και μέχρι την επανέναρξη του ματς). Κορυφαίος για τους Κυπελλούχους ήταν ο Αλέξης Αλβανός με οκτώ τέρματα.

Η ομάδα του Γεωργιάδη ήταν ανώτερη και πήρε τα ηνία στο σκορ απ’ την αρχή. Η μαχητική ΑΕΚ -παρά τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν- στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όμως αναλώθηκε σε αβίαστα λάθη και δεν κατάφερε να περιορίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις έβλεπε να «απειλείται», έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε… ορμητικός στο παιχνίδι και πήρε ελαφρύ προβάδισμα, όμως η ΑΕΚ -με μεγάλη εμφάνιση του Τσαούση- ισοφάρισε στο 11.50’ (5-5). Τσακίρης και Τσίλης έδωσαν ξανά το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (5-7), με την ΑΕΚ να μένει ζωντανή με γκολ των Τσαούση και Νικολαΐδη.

Σε εκείνο το σημείο (16.53’) το παιχνίδια διεκόπη λόγω επεισοδίων των οπαδών, με την επανέναρξή του να γίνεται περίπου 2,5 ώρες αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά τα ηνία απ’ την έναρξη του ματς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το +3 υπέρ του (11-14).

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας στο γκολ (13-14) στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε ξανά.

Η διαφορά αυξήθηκε στα 5 γκολ (15-20) υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά» στο 39.25’, ενώ ένα σερί τριών γκολ μείωσε για την ΑΕΚ (19-21). Ο ΠΑΟΚ όμως έβρισκε αμέσως τις «απαντήσεις» σε κάθε ξέσπασμα των «κιτρινόμαυρων», παίρνοντας διαφορά ασφαλείας 5,5 λεπτά πριν το φινάλε (22-27).

Παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να ξαναμπεί στο ματς, με δύο γκολ του Μπακαούκα και ένα του Νικολαΐδη, ο ΠΑΟΚ κράτησε τα ηνία και πανηγύρισε την κούπα.


Τα πεντάλεπτα: 1-3, 5-5, 7-8, 8-9, 8-11, 11-14 (ημχ.), 14-17, 15-20, 18-21, 21-25, 22-27, 27-29

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Φίλιππας, Μπακαούκας 9, Ακριδόπουλος, Γεωργιάδης 2, Δημοσθένους 4, Νικολαϊδης 8, Κολιούλης, Μπαλάς, Τσαούσης 3, Κατσίκης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Ξηρός, Παπαδόπουλος Χ., Πλεχ, Χατζηκωνσταντίνου, Τσιλιμπάρης.

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Τσίλης 5, Νικολαϊδης, Κοκκώνης 4, Τσαμουρίδης, Ιωαννίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 1, Αλβανός 9, Τσακίρης 6, Κωστακίδης, Κεσίδης Β., Τσεσμετζίδης, Κεσίδης Σ. 1.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 2-4, πέναλτι: 3/3-3/3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x