Ευρώπη

Κούπερ μέσααααα…

Με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Ντι Τζέι Κούπερ, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο φετινό Euro Cup.

Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 85-84 της Μπούντουτσνοστ στην Πυλαία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του έκτου ομίλου της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και πήρε τους πρώτους του βαθμούς, ελπίζοντας βάσιμα για την πρόκριση στους «32».

Αντίθετα, οι Μαυροβούνιοι θα προσπαθήσουν να «ρεφάρουν» στα επόμενα ματς την ήττα τους στο «Παλατάκι», σε ένα ματς που φαινόταν πως το είχαν στα χέρια τους, αφού προηγούνταν με +2 στα τελευταία 7’’, σε μια αναμέτρηση που στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στο σκορ.

Όμως, στο υπόλοιπο διάστημα «κυνηγούσε» την αντίπαλό του, που έφτασε στο +10 στην τρίτη περίοδο, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε μεγάλο ντέρμπι, με τον Αμερικανό γκαρντ να παίρνει την μπάλα από την άμυνα και με προσωπική ενέργεια να δίνει το ροζ φύλλο στους «ασπρόμαυρους».

Κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας ήταν οι Μπόγρης με 28 και Κούπερ με 16 πόντους, ενώ για την Μπούντουτσνοστ
διακρίθηκε ο Α. Πόποβιτς με 22 πόντους.

Οι Μπόγρης και Κούπερ έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή της αναμέτρησης στον ΠΑΟΚ, με τον Χαραλαμπίδη να «σιγοντάρει» και να δίνει ένα +3, κάτι που έκανε ο Αμερικανός γκαρντ λίγο αργότερα, με τον «Δικέφαλο» να εκμεταλλεύεται την ευστοχία σε δίποντα και τρίποντα και τις περισσότερες ασίστ. Οι Μαυροβούνιοι έβρισκαν λύσεις από όλους τους παίκτες τους και μείωναν συνεχώς, όμως ο Μπόγρης έφερε το +4. Ενα σερί 4-0 των φιλοξενούμενων τους έδωσε το +1 και το ματς πήγαινε πόντο πόντο, όμως οι Τσαϊρέλης και Μπόγρης έφεραν ξανά ένα +5, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Η Μπούντουτσνοστ έκανε ένα σερί 3-0 με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και μείωσε στο -2, όμως ο Βουτσίτσεβιτς έφερε το +4 για τον «Δικέφαλο». Ένα 4-0 των Μαυροβούνιων έφερε την ισοφάριση και το ματς πήγαινε πόντο, ενώ το προβάδισμα εναλλασσόταν μέχρι το 32-33, όταν ο Τσάπιν έκανε το 32-35 για την Μπούντουτσνοστ και ο Μιχαϊλοβιτς το 32-37, με την ομάδα της Ποντγκόριτσα να μαζεύει πολλά ριμπάουντ και να έχει δεύτερες επιθέσεις, άσχετα από το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερα ποσοστά ευστοχίας. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +4 για την Μπούντουτσνοστ, με τον Τσαϊρέλη να προσπαθεί περισσότερο για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Τσάπιν έφερε το +7 και οι γηπεδούχοι άρχισαν να «κυνηγούν» τους αντιπάλους τους στο σκορ, κάνοντας προσωρινά ένα 4-0 που τους έφερε στο -3. Οι Τσαϊρέλης και Κασελάκης μείωσαν στο -1, κάτι που έκανε αργότερα ο Χαραλαμπίδης, όμως ο Πόποβιτς έφερε το +5 και το +8 για την Μπούντουτσνοστ με προσωπικές ενέργειες και ο Κόλεμαν έκανε το 48-58, αφού οι Μαυροβούνιοι έκαναν ένα σερί 7-0, εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ και τα πολλά φάουλ του ΠΑΟΚ. Τελικά, ένα σερί 4-0 έφερε τον «Δικέφαλο» στο -6 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Μαυροβούνιοι έφτασαν μέχρι το +8, χάρη στην επιθετική υπεροπλία τους και φαινόταν πως κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους. Οι Κούπερ και Μπόγρης έκαναν ένα 7-0 και μείωσαν στο -1, εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους στη ρακέτα, με τον Τσόχλα να δίνει προβάδισμα +1 στον «Δικέφαλο», 5΄πριν τη λήξη.

Ένα σερί 6-0 της Μπούντουτσνοστ έφερε το +5 για τους φιλοξενούμενους, όμως οι Μπόγρης και Κούπερ μείωσαν ξανά στο -1. Ο Έλληνας σέντερ έδωσε ένα +2 και ο Τσαϊρέλης ένα +1 στον ΠΑΟΚ και ο Μπόγρης έκανε το 80-79 στα 48’’. Οι Τσάπιν και Σέχοβιτς έκαναν το 80-83, αφού ενδιάμεσα ο Μπόγρης έχασε δύο βολές, ο Χαραλαμπίδης μείωσε με βολές σε 82-83, ο Τσάπιν ευστόχησε σε μια βολή από τις δύο που κλήθηκε να εκτελέσει και, στη συνέχεια, ο Κούπερ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδωσε τους δύο βαθμούς στους Θεσσαλονικείς.


Τα δεκάλεπτα: 24-19, 34-38, 52-58, 85-84

ΠΑΟΚ: Κούπερ 16, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας 5, Βουτσίτσεβιτς 4, Τσαϊρέλης 15, Μαργαρίτης 3, Μπόγρης 28, Κασελάκης 4

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ: Σέχοβιτς 9, Μιχαϊλοβιτς 15, Μ. Πόποβιτς 1, Σούμποτιτς 6, Βίτκοβατς 3, Α. Πόποβιτς 22, Ακιντέλε 12, Τσάπιν 14, Κόλεμαν 2


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x