Βόλεϊ

Κουρνέτας: «Δεν ήθελα να με λυπούνται»

Στην απόφαση που πήρε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αναφέρθηκε ο Βασίλης Κουρνέτας, αναφέροντας ότι δύσκολα θα απομακρυνθεί από τον χώρο του βόλεϊ. Τι είπε για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

«Πόσο άσχημο θα ήταν να έβλεπαν έναν αθλητή που έχει παίξει σε πολλές ομάδες με στόχο το πρωτάθλημα και έχει δείξει την αξία του, να μην μπορεί να παίξει πλέον τόσο καλά. Δε θα ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο, να με λυπούνται, γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω. Το σώμα διαμαρτύρεται και πρέπει να το ακούσεις», σχολίασε ο Βασίλης Κουρνέτας στον «Libero FM» για την απόφασή του να σταματήσει από την ενεργό δράση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται να παραμείνει στο βόλεϊ από άλλο πόστο.

Ο πολύπειρος πασαδόρος μίλησε για την αναγνώριση προς το πρόσωπό του, για το δυναμικό «παρών» του κόσμου πέρυσι και φέτος, αλλά και για τα λάθη που έγιναν στον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν και το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την αναγνώριση προς το πρόσωπο του: Είναι συγκινητικό να ακούς όμορφα λόγια και να νιώθεις ότι δικαιώνονται οι κόποι της διετούς προσπάθειας στον ΠΑΟΚ και των τίτλων που αυτή έφερε.

-το γεγονός ότι ήρθε στον ΠΑΟΚ και ότι η ομάδα γέμισε το γήπεδο: Είναι ξεχωριστό αυτό. Παίζουμε βόλεϊ και είναι ένα άθλημα που δεν έχει την προβολή και την αναγνώριση άλλων αθλημάτων. Το γεμάτο γήπεδο είναι πολύ σπάνιο. Όταν πέρυσι ξεκινάγαμε με 50-100 άτομα στην κερκίδα και την ολοκληρώσαμε με γεμάτο «Παλατάκι» νιώσαμε ότι καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Πέρα από τον κόσμο που και φέτος αγκάλιασε την ομάδα, είδαμε οικογένειες και παιδιά. Αυτό μακάρι να συνεχιστεί. Θα είναι καλό για τον ΠΑΟΚ και το άθλημα γενικότερα. Είναι σημαντικό να έρχονται κοντά στο άθλημα νέα παιδιά επειδή κάτι που βλέπουν τους ευχαριστεί.

-τις δυσκολίες που υπήρξαν για την ομάδα τη φετινή σεζόν: Δεν ήταν απλό και εύκολο αυτό που έγινε με το φετινό πρωτάθλημα. Δεν κερδίσαμε τα άλλα δύο τρόπαια και αυτό μας έθιξε τον εγωισμό. Οι ημιτελικοί φέτος με τον Ολυμπιακό ήταν αρκετά οριακοί. Το είδαμε και στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ. Πέρυσι δεν ήταν έτσι. Πέρυσι υπήρχε διαφορά στη δυναμικότητα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Αυτό φέτος δεν ήταν εύκολο. Σίγουρα η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, επειδή έγιναν σοβαρά λάθη στη στελέχωση της ομάδας. Το γεγονός ότι αποδυναμώθηκε από προσωπικότητες που χρόνια κάνουν πρωταθλητισμό κόστισε. Ακόμα και ο Σεπέδα, ένας διαγώνιος με περγαμηνές, συμμετείχε φέτος στο πρώτο του επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ο Χιμένες έκανε μισή χρονιά πέρυσι, για τον Σεπέδα ήταν κάτι άγνωστο.

Φέτος ο Σεπέδα είχε να αγωνίζεται 2-3 φορές την εβδομάδα. Πόσο μάλλον και αθλητές που ήρθαν στον ΠΑΟΚ χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές, που ήρθαν για το Champions League και τη διατήρηση του πρωταθλήματος. Με διορθωτικές κινήσεις και έναν κορμό που υπήρχε τα καταφέραμε. Όταν αλλάζει στα μέσα της χρονιάς προπονητής χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Με τον Καλμαζίδη ήταν ο μικρότερος δυνατός ο χρόνος προσαρμογής. Σπάνια μπορείς να τα καταφέρεις όταν αλλάζεις προπονητή. Ότι σπάσαμε τις δύο έδρες έδειχνε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και έτσι μπορέσαμε και τα καταφέραμε, κάτι που δεν έγινε στο Κύπελλο και στο Λιγκ Καπ.

-το πως εξηγείται η απώλεια των δύο Κυπέλλων φέτος: Επειδή και εμάς ήταν πολύ ζεστό το κεφάλι μας και η στεναχώρια μεγάλη, το σημαντικό είναι ότι μπορέσαμε παρά την ψυχολογική απώλεια και επιστρέψαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Υπάρχει αθλητική εξήγηση. Μετά το 2-0 αποσυντονιστήκαμε, χάσαμε εύκολα δύο σετ. Εύκολα ο Ολυμπιακός έκανε το 2-2. Τα χάσαμε με έναν τρόπο που έπαιξε καλά και ο αντίπαλος. Δεν τυχαίνει πολλές φορές αυτό που έγινε με το 24-21 με τους ίδιους αντιπάλους. Είχε ψυχολογικό κόστος αυτό. Έχουν γίνει πολλές ανατροπές όμως. Μία διαφορά τριών πόντων μπορεί να χαθεί. Κάποια λάθη εκείνη τη στιγμή δημιουργούν πολύ εκνευρισμό. Έχω χάσει πρόκριση στους ημιτελικούς στην Ολυμπιάδα ενώ προηγούμασταν με πολύ μεγάλη διαφορά μπροστά. Η ευθύνη είναι δική μας των παικτών, όχι του Καλμαζίδη. Με τόσους έμπειρους αθλητές είναι η ευθύνη των αθλητών. Εμείς δεν το κάναμε, ο Ολυμπιακός ήταν εκεί δεν παρέδωσε τα όπλα και γι αυτό χάσαμε τους δύο τίτλους.

-την προσπάθεια πολλών να τον πείσουν να συνεχίσει να αγωνίζεται: Είναι σημαντικό να το θέλουν και ο προπονητής και ο πρόεδρος και ο κόσμος να αναγνωρίζουν την αξία και την προσφορά σου και να θέλουν να παραμείνεις στην ομάδα. Σκέφτομαι όμως και το άλλο, πόσο άσχημο θα ήταν να έβλεπαν έναν αθλητή που έχει παίξει σε πολλές ομάδες με στόχο το πρωτάθλημα και έχει δείξει την αξία του, να μην μπορεί να παίξει πλέον τόσο καλά. Δε θα ήθελα να φτάσω σε αυτό το σημείο, να με λυπούνται, γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω. Έχω και άλλα στο μυαλό μου. Η οικογένεια μου και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις που επιβάλλουν να γυρίσω στη βάση μου, να τελειώσω ψηλά, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Πλέον φτάσαμε στα 40 τον Αύγουστο και η ηλικία παίζει έναν ρόλο.

Είναι πολύ δύσκολο να το αποφασίσεις να σταματήσεις. Θα δυσκολευτώ και στη συνέχεια, τώρα ακόμα πανηγυρίζουμε. Θέλω πολύ χρόνο να αποβάλλω ότι δε θα πάω για προπόνηση τον Σεπτέμβρη. Για εμένα το βόλεϊ είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και δύσκολα θα φύγω από τον χώρο. Κάποια στιγμή το σώμα δεν ακολουθεί όπως θα ήθελες και οι στόχοι του ΠΑΟΚ είναι πλέον πολύ υψηλοί. Το σώμα διαμαρτύρεται και πρέπει να το ακούσεις.

-την εμπειρία από την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη πέρασα πολύ καλά και δεν το κρύβω. Αυτό έχει να κάνει και με το αποτέλεσμα της ομάδας και το πόσο ευχαριστημένος φεύγεις από το γήπεδο. Το ευχαριστήθηκα και εγώ και η οικογένεια μου, την παραμονή μου αυτά τα δύο χρόνια εδώ. Θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου. Καταφέραμε κάτι πολύ καλό και ο κόσμος το χάρηκε.

-το αν ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο: Δε συνδυάζεται αυτό με την παραμονή της ομάδας στο Champions League. Έχουν περάσει τα χρόνια που οι ελληνικές ομάδες είχαν αξιώσεις σε αυτή τη διοργάνωση. Αν μείνει ο Καλμαζίδης μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα και για την Ευρώπη και μπορεί να φτάσει στην επόμενη φάση. Το οικονομικό κόστος είναι το δύσκολο κομμάτι και για αυτό το σκέφτονται στον ΠΑΟΚ. Μπορεί να ξεπεραστεί και το οικονομικό πρόβλημα με τη βοήθεια του κόσμου. Δύο χρόνια ο πολύς ο κόσμος κατάλαβε ποιοι είναι οι κύριοι αγωνιστικοί λόγοι που ο ΠΑΟΚ πήγε καλά. Ελπίζω ότι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος δε θα ξεχαστούν αυτοί οι βασικοί λόγοι. Πέρυσι ξεχάστηκαν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και οη ομάδα δε σεβάστηκε αυτούς που τη βοήθησαν. Δεν είναι μόνο τα λεφτά. Τα πρόσωπα στον πρωταθλητισμό είναι πολύ σημαντικά. Ο Γκόμεζ για αυτό είναι μεγάλη προσωπικότητα και σπουδαία κίνηση. Αυτή η κίνηση δείχνει ότι υπάρχει λογική και μακάρι να μην υπάρξουν τα περσινά λάθη.

-το δίλημμα Γκόμεζ ή Σεπέδα: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω Γκομέζ η Σεπέδα. Ο Σεπέδα έδειξε στο τέλος την αξία του. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Ο Γκόμεζ και στην Τουρκία έδειξε την αξία του, προσαρμόζεται εύκολα. Έχει την εμπειρία ο Γκόμεζ να προσαρμοστεί, να ξεπερνάει τα προβλήματα μέσα στην ομάδα και να μπαίνει μπροστά να τραβήξει τους υπόλοιπους. Ο Σεπέδα και λόγω ηλικίας θα απασχολήσει για πολλά χρόνια το άθλημα. Δεν ξέρουμε το ταβάνι του, έχει και άλλες δυνατότητες να δείξει.

-το ποιον θα επέλεγε για αντικαταστάτη του: Πιο αρμόδιος σε αυτό το κομμάτι είναι ο προπονητής. Οι επιλογές στους Έλληνες κακά τα ψέματα δεν είναι πολλές. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να δει λύσεις από το εξωτερικό. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Καλμαζίδη εφόσον μείνει στην ομάδα, ότι θα βρει τον αντικαταστάτη. Κι εγώ βοηθήθηκα από τον Καλμαζίδη και την υπόλοιπη ομάδα. Αυτή ήταν η δύναμη του ΠΑΟΚ. Είχαμε συγκεκριμένους ρόλους και αντλούσαμε δύναμη από την ομάδα και της δίναμε βοήθεια. Αν έρθει παίκτης υψηλού επιπέδου θα μπορέσει να δείξει το καλό του πρόσωπο. Οι κατευθύνσεις του Καλμαζίδη είναι πολύ συγκεκριμένες και αυτό βοηθάει τους αθλητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x