Επικαιρότητα

Κουτσούμπας προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε... άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες!

«Το θράσος σας είναι απύθμενο» είπε ο γγ του ΚΚΕ - «Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δεν θα φέρετε επιπλέον μέτρα;» συνέχισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση

«Είστε... άπαιχτοι: Υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες!» ήταν οι πέντε πρώτες λέξεις με τις οποίες ξεκίνησε την ομιλία του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση αφορά τους όρους σφαγής του λαού για να εξασφαλιστούν οι όροι χρηματοδότησης των μονοπωλιακών ομίλων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεσμεύεται «ακόμη και σε περίπτωση όποιας μικρής ανάκαμψης προκύψει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επωφεληθούν».

«Έχετε μπόλικο θράσος» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόσθεσε: «Όλοι σας υπηρετείτε τον ίδιο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης των συμφερόντων των λίγων με αποτέλεσμα την σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων και συνεχείς θυσίες από τους πολλούς».

Κατά την άποψη του Δημήτρη Κουτσούμπα «αυτές τις μέρες περίσσεψαν οι πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την αναδιάρθωση του χρέους».

«Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο σκούπα!» τόνισε και απευθύνθηκε εκ νέου στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Εσείς έχετε κι άλλο ένα χαρακτηριστικό: Είναι και το θράσος σας απύθμενο!».

«Πανηγυρίζετε ότι δεν φέρνετε επιπλέον μέτρα και φέρνετε τον κόφτη που προβλέπει επιπλέον περικοπές» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Εισάγετε αυτόματα μέτρα με τα οποία μπορούν να περικόπτονται το σύνολο των κοινωνικών δαπανών».

«Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε λέγοντας ότι δεν θα φέρετε επιπλέον μέτρα;» ήταν το σχόλιο του κ. Κουτσούμπα.

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «από τις περικοπές αποκλείεται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» και επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εξαιρείτε από τις περικοπές τα πακέτα για τα αφεντικά σας. Πώς από αυτό προκύπτει κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη;»

«Ακόμη πιο θρασύ είναι το άλλο επιχείρημά σας για το οποίο πανηγυρίζετε προκαταβολικά ότι ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου, να κρύψετε ότι η... επιτυχία σας είναι επιπλέον 5-6 δισ. μέτρα από το λαό»

«Φέρατε επιπλέον αυξήσεις στους έμμεσους φόρους» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «φορολογεί χωρίς δισταγμό την εργατική λαϊκή οικογένεια».

«Η πολιτική σας αναγκάζει την λαϊκή οικογένεια να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για να πληρώσει τους τάχα δίκαιους φόρους σας».

«Προωθείτε το νέο ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο δίνετε στα ξένα και ντόπια συμφέροντα τα κρατικά φιλέτα» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και προέβλεψε ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις έρχοται αυξήσεις στο νερό. «Με την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων θα μειωθεί ή θα αυξηθεί το αεροπορικό εισιτήριο;» ήταν το ερώτημα που έθεσε.

«Κοροϊδεύετε διπλά: Από πουθενά δεν προκύπτει πως η οικονομία της Ελλάδας θα απογειωθεί γρήγορα την επόμενη περίοδο» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αλλά ας υποθέσουμε ότι η περιβόητη ανάπτυξή σας έρχεται και μάλιστα ταχύτατα. Τι θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι: Τις εργασιακές σχέσεις; Τους μισθούς που έχασαν;» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Η ανάπτυξή σας περνά μέσα από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων».

Συνεχίζοντας το δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση υπογράμμισε: «Οι υποσχέσεις σας στο κεφάλαιο είναι πως δεν θα καταργηθεί κανένας από τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί».

Ειδικώς για τις αποκρατικοποιήσεις εκτίμησε ότι έχουν ως στόχο την συγκέντρωση και ενίσχυση του κεφαλαίου. «Ο κρατικός τομέας προετοιμάζει το έδαφος της καπιταλιστικής συσσώρευσης εκεί όπου απαιτούνται πολύ μεγάλα κεφάλαλαια, όπως στις υποδομές, στην ενέργεια και ούτω καθ' εξής». Κατά την άποψη του κ. Κουτσούμπα «ακόμη κι αν μια επιχείρηση μείνει ή επανέλθει στο κράτος δεν πρόκειται για μια πραγματική λύση του προβλήματος και δικαίωση των αγώνων τους. Ακόμη δηλαδή κι αν κάποιες επιχειρήσεις μείνουν κρατικές δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί η γενική τάση».

«Η διαπλοκή με το ιδιωτικό κεφάλαιο είτε ελληνικό είτε ξένο είναι δεδομένη όπως δεδομένη είναι και η απελευθέρωση της αγοράς» συνέχισε.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στον πρόσφατο διαγωνισμό της Eurovision υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «μέρος του σκυλοκαβγά» τον οποίο είδαμε και στην πρόσφατη ξεφτίλα του διαγωνισμού της Eurovision.

Ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος μίλησε για «κατ' όνομα κομμουνιστές και αεριστερές που βγάζουν φλύκταινες» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που τον τελευταίο καιρό «παραδίδει και μαθήματα αριστεροσύνης».

«Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο γραμματέας του ΚΚΕ «δεν είναι ότι παλεύουμε για μια άλλη ιδεατή κοινωία, η διαφορά μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει, μπορεί και να ματώνει δεν ξέρω, για την καπιταλιστική κοινωνία».

«Ο κ. Τσίπρας παλεύει για να ξεπεράσει τα προβλήματά του ο καπιταλισμός και γι' αυτό λέει στον εργάτη, στον αγρότη μείνε εδώ στον καπιταλισμό μείνε με τα λίγα, με το τίποτα, μην παλεύεις στο δρόμο για κάτι που δεν είναι εύκολο να έρθει» έκλεισε την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x