Επικαιρότητα

Κρας τεστ προεκλογικής περιόδου στο Αγρίνιο

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νερό στο μύλο της εκλογολογίας και ενίσχυση της ηγεμονικής εικόνας που φιλοτεχνεί μετά τη ΔΕΘ και τη Συμφωνία Αλήθειας για τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει η «μεταγραφή» του Γιάννη Καλλιάνου στο Μοσχάτο.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στην Αιτωλοακαρνανία συνεχίζοντας το πρόγραμμα εξόρμησης στην κοινωνία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από το Λαύριο. Στόχος είναι, όπως σημειώνουν στενοί του συνεργάτες να φτάσει σε όλη την επικράτεια το μήνυμα του εναλλακτικού δρόμου και του διαφορετικού μείγματος πολιτικής που πρεσβεύει η ΝΔ, όπως αυτό αποτυπώθηκε με τη Συμφωνία Αλήθειας.

Εξάλλου, όπως φάνηκε και από την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινείται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς, με τον ίδιο τον πρόεδρο να καλεί σε εκλογική ετοιμότητα όλα τα στελέχη.

Ο νέος πολιτικός επισκέφτηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ η συμφωνία για τη μεταγραφή σύμφωνα με πληροφορίες είχε επέλθει σε κατ' ιδίαν συνάντηση του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων με τον στενό συνεργάτη του προέδρου, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική Παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες και υποδέχεται κάθε δημιουργικό άνθρωπο που θέλει να συμβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας την ένταξη Καλλιάνου στη ΝΔ.

Καταγγέλλει επιρροή στο ΣτΕ

Την ίδια ώρα η ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να σηκώσει εκ νέου το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών μετά και την παραίτηση από την Ένωση των δύο Αντιπροέδρων του ΣτΕ. Από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι της ΝΔ για προσπάθεια παρέμβασης της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, όπως έχει εκφραστεί πολλάκις στο παρελθόν από το Μοσχάτο. «Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν».

«Η παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης» κατέληξε η ΝΔ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x