Επικαιρότητα

Κρατήρας «τρομοκρατίας» στη Βαρυμπόμπη

Ένας κρατήρας, αλλά χωρίς εκρηκτικές ύλες, εντοπίστηκε κοντά στην αντιπροσωπεία της Mercedes στη Βαρυμπόμπη. Άνοιξε από ρουκέτα που εκτόξευσε στις 12 Ιανουαρίου 2014 η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Κρατήρα από ρουκέτα εντόπισαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Στόχος ήταν το κτίριο της Mercedes. Οι διωκτικές αρχές έφθασαν στο σημείο από προκήρυξη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Μέσω του κειμένου, που έγινε γνωστό νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, η οργάνωση ανελάμβανε την ευθύνη για την επίθεση της 31ης Δεκεμβρίου 2013 στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.

Ο συντάκτης της προκήρυξης ενημέρωνε, επίσης, ότι τη νύχτα της 12ης Ιανουαρίου 2014, η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είχε εκτοξεύσει ρουκέτα κατά της αντιπροσωπείας της Mercedes, στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικος της περιοχής, ενδεχομένως, να περισυνέλεξε τον πυροσωλήνα.

Εξάλλου, πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν σε συνολικά 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των Φυλακών Κορυδαλλού, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για τις επισκέψεις του δραπέτη της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού, στην πτέρυγα των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην προκήρυξη των «Λαϊκών Αγωνιστών» η επίθεση κατά της κατοικίας του πρέσβη της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Ντολτ, αφιερώνεται «στη μνήμη του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να αφυπνιστούμε».

Αρχίζει, μάλιστα, με το περιεχόμενο του σημειώματος που άφησε ο Δημήτρης Χριστούλας, στο Σύνταγμα, τον Απρίλιο του 2012, προτού βάλει τέλος στη ζωή του.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x