Ισπανία

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Μανουέλ Πάμπλο

Ο ζωντανός-θρύλος της Λα Κορούνια, ο τεράστιος Μανουέλ Πάμπλο αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του το καλοκαίρι.

Ο Μανουέλ Πάμπλο πήρε μεταγραφή από την Λας Πάλμας στην Κορούνια το καλοκαίρι του 1998 μαζί με τον Αργεντινό επιθετικό Τούρου Φλόρες.

Από τότε μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται την άμυνα της αγαπημένης του ομάδα, μετρώντας 470 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. O Ισπανός αμυντικός αν και είχε πολλές προτάσεις από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους προτίμησε να παραμείνει στην Λα Κορούνια ακόμα και στα δύσκολα χρόνια της Segunda Division.

Στην καριέρα του κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας το 1999-2000, ένα Κόπα Ντελ Ρέι, δυο Σούπερ Καπ Ισπανίας και ένα Κύπελλο Ιντερτότο. Επίσης έφτασε δυο φορές στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ και μία στους "4".

Πλέον στα 39 του χρόνια (και μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό) δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε υψηλό επίπεδο και μετρά μόλις δυο συμμετοχές στο Κύπελλο. Όντας ο τελευταίος παίχτης της πρωταθλήτριας Ισπανίας του 2000 που αγωνίζεται ακόμα στη Ντεπορτίβο, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

«Προφανώς, ο κύκλος μου σαν παίκτης φτάνει στο τέλος του. Πρέπει να αλλάξει κάτι δραματικά για να γίνει κάτι διαφορετικό».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Πανουτσόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x