Διονύσης Δεσύλλας

Κρύβει παγίδες το Καυταντζόγλειο για τον Παναθηναϊκό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το αυριανό ματς του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή και αναλύει τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη στο παιχνίδι, μόλις μια αγωνιστική πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Απέναντι σε μια ομάδα που αγνοεί τη χαρά της νίκης 11 ολόκληρες αγωνιστικές (τελευταία το 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στις 5 Δεκεμβρίου), αλλά που μέσα στην έδρα της παίζει σαν... λυσσασμένα απέναντι στους μεγάλους (βλέπε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ), ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να συνεχίσει να θετικά αποτελέσματα και να πάρει τη νίκη, που θα του δώσει καλή ψυχολογία πριν από το μεγάλο ντέρμπι της 19ης Μαρτίου με τον Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο.

Μια νίκη που θα είναι η 4η στα τελευταία έξι παιχνίδια και η πρώτη μακριά από το Απόστολος Νικολαϊδης, μετά το εντυπωσιακό πέρασμα από την Τρίπολη και το 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, στις 18 Φεβρουαρίου.

Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Γηραίος παλεύει για τη σωτηρία, παίζει πολύ δυναμικά μέσα στην έδρα του, ποντάρει πολλά στο physical game και στις προσωπικές μονομαχίες σώμα με σώμα κι αυτό μόνο καλό δεν είναι για τους παίκτες του "τριφυλλιού". Οχι γιατί οι "πράσινοι" είναι soft ομάδα. Αυτό έχει αλλάξει με την έλευση Ουζουνίδη και Γιάγκου. Αλλά διότι πριν από ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, η λογική λέει ότι οι ποδοσφαιριστές δεν θα βάζουν τα πόδια τους στη "φωτιά", με την ευκολία και την άνεση που θα το έκαναν σε άλλες αναμετρήσεις.

Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη. Ρίχνοντας, μια ματιά στην προϊστορία, θα το διαπιστώσετε. Στα τελευταία 10 χρόνια, σε 7 ματς, το "τριφύλλι" έχει νικήσει τέσσερις φορές, αλλά τις τρεις με 1-0, οι κυανόλευκοι μια και ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Ποτέ η συγκεκριμένη έδρα δεν ήταν φιλόξενη για τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι "πράσινοι"... έφτυναν αίμα για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Καυταντζόγλειο. Ετσι θα γίνει και αύριο, απέναντι σε έναν αντίπαλο όχι ποιοτικό, όχι φόβητρο, αλλά με τεράστια θέληση για κάτι καλό, με πολύ υψηλό κίνητρο για κατάκτηση βαθμού ή βαθμών.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα δείξουν διατεθειμένοι οι φιλοξενούμενοι να ακολουθήσουν στο "σκληρό" παιχνίδι που θα κάνουν οι γηπεδούχοι και κατά πόσο οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν θα κάνουν δεύτερες σκέψεις ενόψει ντέρμπι. Διότι, εκεί αναμένεται να κριθεί το ματς. Στο πάθος, τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά και στις μονομαχίες. Από τη στιγμή που η μια ομάδα θα παραταχθεί με τέτοια λογική στο παιχνίδι, τότε μην περιμένει κανείς να δει... ποδοσφαιρικές καλλιτεχνίες στο γήπεδο ή ακόμη περισσότερο να κριθεί από κάτι τέτοιο η αναμέτρηση. Οι εκτιμήσεις αυτές θα πάνε περίπατο, αν το "τριφύλλι" σκοράρει νωρίς...

Στα της ενδεκάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη, τα... κουκιά είναι μετρημένα. Κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στόπερ θα παίξουν οι Κουρμπέλης, Κουτρουμπής, δεξιά ο Κουλιμπαλί, αριστέρα ο Χουλτ. Στον άξονα θα είναι οι Ζέκα, Λουντ, στα άκρα οι Βιγιαφάνιες, Εμποκού και το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μπεργκ και Κλωναρίδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x