NBA

Ξανά μαζί Μεσίνα-Τζινόμπιλι ύστερα από 13 χρόνια

Ο Ετόρε Μεσίνα έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος προπονητής που κάθεται σε πάγκο ομάδας ΝΒΑ και έσμιξε πάλι με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Κίντερ Μπολόνια, Μανού Τζίνομπιλι.

Τη θέση του Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο των Σαν Αντόνιο Σπερς πήρε το βράδυ της Τετάρτης (26/11) ο Ετόρε Μεσίνα στη νίκη των Τεξανών επί του απέναντι των Ιντιάνα Πέισερς με 106-100.

Ο 65χρονος προπονητής των «Σπιρουνιών» προέβη σε επέμβαση ρουτίνας, η οποία αναμένεται να τον αφήσει εκτός πάγκων για περίπου μία εβδομάδα, επομένως ο Ιταλός που εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή από το καλοκαίρι θα τον αντικαταστήσει προσωρινά.

Έτσι λοιπόν ο Μεσίνα έγραψε ιστορία όντας ο πρώτος Ευρωπαίος προπονητής που κάθεται στον πάγκο ομάδας ΝΒΑ.

Επίσης είχε την ευκαιρία να προπονήσει ξανά ως head coach τον Μανού Τζινόμπιλι, τον οποίο είχε υπό τις οδηγίες του στην Κίντερ Μπολόνια τη διετία 2000-2002, προτού ο Αργεντινός γκαρντ αφίχθη στο Σαν Αντόνιο.

Πριν το ματς ο Μεσίνα είχε δηλώσει πως δεν θα σχεδιάσει όλες τις επιθέσεις για τον παλιό του παίκτη στην Κίντερ Μπολόνια, τον Μανού Τζινόμπιλι. Όμως φαίνεται πως δεν κράτησε το… λόγο του, καθώς ο Αργεντίνος γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης έχοντας 28 πόντους κάνοντας ρεκόρ πόντων για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Ο Ιταλός προπονητής μετά το ματς ευχαρίστησε τον Τζινόμπιλι για τη συμβολή του στη νίκη των Σπερς: "Είπα στον Μανού πως του χρωστάω ακόμα μια νίκη. Απόψε ήταν τρομερός. Βρισκόταν παντού, έκανε τρομερή προσπάθεια και είχε απίστευτη θέληση για να κερδίσει το παιχνίδι".

Από την πλευρά του ο 37χρονος γκαρντ ήταν χαρούμενος που είδε πάλι τον 55χρονο κόουτς να τον καθοδηγεί από τον πάγκο και νοστάλγησε τις στιγμές που πέρασαν μαζί στην Κίντερ: «Ηταν όμορφο να τον βλέπω εκεί έξω, να προσπαθεί να σπρώξει την ομάδα, να μας φωνάζει και να εκνευρίζεται. Με έκανε να θυμηθώ όσα γίνονταν πριν από 13 χρόνια στην Ιταλία. Είμαι χαρούμενος για εκείνον. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να αντικαθιστάς τον Πόποβιτς, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα μόνο ματς».

inner

Στην ομάδα της Μπολόνια οι δυο τους είχαν ζήσει μαζί μεγάλες επιτυχίες, καθώς σε αυτή τη διετία είχαν κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 2001 και την επόμενη χρονιά ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στον τελικό, ενώ είχαν κερδίσει επίσης ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα Ιταλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x