MOTO GP

Ξανά στο θρόνο του ο Μάρκεθ!

Τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο σε τέσσερα χρόνια κατέκτησε ο Μαρκ Μάρκεθ, όντας πλέον ο νεαρότερος αναβάτης που φτάνει τα τρία πρωταθλήματα στο Moto GP.

Την νίκη που τον οδήγησε και μαθηματικά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου πανηγύρισε στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας ο Μαρκ Μάρκεθ, σε έναν αγώνα όπου οι άλλοι δύο διεκδικητές, ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Χόρχε Λορένθο είχαν πτώσεις και εγκατέλειψαν.

Παρά το γεγονός πως ο «γιατρός» ξεκίνησε από την pole position, στην εκκίνηση έφυγε άσχημα, επιτρέποντας στον Λορένθο και τον Μάρκεθ να τον προσπεράσουν. Μετά από συνεχόμενες μάχες, στον τέταρτο γύρο ο αναβάτης της Honda πήρε την πρωτοπορία από τον πρωταθλητή του 2015 και έκτοτε δεν ξανακοίταξε πίσω.

Την ώρα που ο Ρόσι έκλεινε την ψαλίδα από τον ομόσταυλό του στη Yamaha, στον έκτο γύρο έχασε το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας του και έπεσε στην προσπάθεια να περάσει τον πρωταθλητή του 2015. Παρόλο που κατάφερε να φτάσει ως τα πιτς, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Με τον Ιταλό εκτός μάχης, ο Λορένθο έπρεπε να τερματίσει στο βάθρο ώστε να αναβάλλει τη στέψη του Μάρκεθ για την επόμενη εβδομάδα στην Αυστραλία. Στον 20ο γύρο όμως, ο 29χρονος είχε έξοδο, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο του αναβάτη της Honda προς τον τίτλο.

Ο 23χρονος νίκησε στην έδρα του Ιαπωνικού κατασκευαστή, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο της Ducati και τον Μάβερικ Βινιάλες της Suzuki να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο των νικητών. Με τη διαφορά στους 77 βαθμούς από τον δεύτερο Βαλεντίνο Ρόσι και 75 βαθμούς διαθέσιμους, ο Μάρκεθ ολοκλήρωσε και μαθηματικά την κατάκτηση του τρίτου του τίτλου στην κορυφαία κατηγορία (2013 και 2014 οι δύο προηγούμενοι) και πέμπτου συνολικά σε όλες τις κατηγορίες.







Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x