Επικαιρότητα

Ξανθός: Ναι υπό όρους στη διάθεση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς

Τρόπους για την νομοθετική ρύθμιση της διάθεσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς αναζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

Τρόπους για την νομοθετική ρύθμιση της διάθεσης κάνναβης σε ασθενείς για ιατρικούς σκοπούς αναζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Μιλώντας κατά την διάρκεια συζήτησης για τα πεπραγμένα του ΟΚΑΝΑ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε ενδιαφέρον θέμα την ιατρική χρήση της κάνναβης και τάχθηκε υπέρ της έναρξης διαλόγου για την αποποινικοποίηση της χρήσης.

Ο κ. Ξανθός θύμισε ότι ήδη υπάρχει επιστημονικό πόρισμα από ομάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΕΟΦ, που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης, σε συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες, και με συγκεκριμένες ενδείξεις. "Αυτό είμαστε απολύτως, αποφασισμένοι να το υλοποιήσουμε" τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι απαιτείται μια κοινή πολιτική απόφαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να καταστεί νόμιμη υπό προϋποθέσεις η συνταγογράφηση, και κυκλοφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν εκχυλίσματα κάνναβης. Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της παραγωγικής διαδικασίας σκευασμάτων: "Ενδεχομένως να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική στο να παράγονται και να συσκευάζονται, και να κυκλοφορούν στη χώρα μας τέτοια προϊόντα, αυτό είναι μια συζήτηση που αφορά συνολικά την Κυβέρνηση, κι όχι μόνο το Υγείας".

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αποποινικοποίησης της χρήσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόκειται για ενα κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. "Δεν έχει νόημα να διατυπώνουμε προσωπικές απόψεις. Νομίζω, όμως είναι ένα θέμα που οφείλει η πολιτεία με σοβαρό τρόπο και εκεί να ανοίξει ένα διάλογο και να αναζητήσει συνθέσεις και βήματα, τα οποία θα ξεπεράσουν υπαρκτές στρεβλώσεις του υπάρχοντος πλαισίου" τόνισε ο κ. Ξανθός.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x