Επικαιρότητα

Ξεπέρασε τα 105 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του Τζεφ Μπέζος

Η προσωπική περιουσία του Τζεφ Μπέζος άγγιξε, τη Δευτέρα, τα 105,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχή της Amazon.com εξακολούθησε την άνοδό που καταγράφει το τελευταίο 12μηνο

Η προσωπική περιουσία του Τζεφ Μπέζος άγγιξε, τη Δευτέρα, τα 105,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η μετοχή της Amazon.com εξακολούθησε την άνοδό που καταγράφει το τελευταίο 12μηνο, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ηλεκτρονικών πωλήσεων να αυξάνεται σχεδόν 57%.

Μετά από δημοσίευμα που καταδείκνυε ότι η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ κυριάρχησε στις ηλεκτρονικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τις τελευταίες 5 εβδομάδες του έτους (από την ημέρα των Ευχαριστιών), με ποσοστό 89%, η μετοχή της σκαρφάλωσε κατά 6,6%.

Ο ιδρυτής της Amazon ξεπέρασε τον Γκέιτς τον Οκτώβριο με μία καθαρή αξία 93,8 δισ. δολαρίων και η περιουσία του πέρασε τα 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα, όταν ξεκίνησε η περίοδος των εορταστικών αγορών ξεκίνησε με τη Black Friday.

Ο ηλικίας 62 ετών Γκέιτς θα είχε σήμερα περιουσία που θα ξεπερνούσε τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, αν δεν διαθέσει περιουσιακά του στοιχεία στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Τζεφ Μπέζος ελέγχει, επίσης, την εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης Blue Origin και την Washington Post.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x