Euroleague

«Ξέρανε» την Εφές η Ζαλγκίρις!

Μεγάλη νίκη μέσα στην Τουρκία για τη Ζαλγκίρις! Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν την κακή βραδιά της Εφές και επικράτησαν 65-62, με τις δύο ομάδες να είναι στο 2-1 πλέον. Πολύ άστοχος ο Περπέρογλου.

Η Εφές το... ρόστερ, η Ζαλγκίρις την χάρη!

Οι Λιθουανοί άλωσαν την Πόλη, επικρατώντας 65-62 της ομάδας του Ίβκοβιτς, εκμεταλλευόμενοι εξαιρετικά την κακή βραδιά των Τούρκων που μόνο προς το τέλος προσπάθησαν να κάνουν αντεπίθεση και να… κλέψουν το ματς, αλλά ο Ντρέιπερ τα ‘κανε μαντάρα στην ευκαιρία που του δόθηκε να ισοφαρίσει.

Στο 2-1 πλέον το ρεκόρ των δύο ομάδων στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκας. Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές οι Ουλανόβας (19π.), Μιλάκνις (14π.) και Γιαβτόκας με 12. Απ’ τους ηττημένους πάλευε μόνος του ο Κρστιτς που είχε 22, ενώ ο Περπέρογλου είχε 8 με 2/12 σουτ!


Το ματς:

Εξ’ αρχής είχαν φανεί σημάδια πως οι δύο ομάδες ήταν άστοχες. Ήταν επιπόλαιες και πήγαιναν σε αργό τέμπο. Έστω κι έτσι στο 5’ η Εφές προηγήθηκε με 7-4, όμως η επίθεση των Τούρκων είχε σοβαρά προβλήματα, δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό και οι Γιαβτόκας-Ουλανόβας οδηγούσαν τη Ζαλγκίρις (10-13), με τον Λεκαβίτσιους να δίνει αέρα έξι πόντων στους Λιθουανούς, προτού ο Κρστιτς διαμορφώσει το 12-16 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με επτά (14-21), αλλά προς στιγμήν έδειξαν… σφυγμό! Τρέχοντας λοιπόν ένα σερί 8-0, οι παίκτες του Ίβκοβιτς πέρασαν μετά από ώρα μπροστά (22-21), αλλά επ’ ουδενί δεν μπορούσαν να «χτίσουν» σε μια διαφορά. Κάθε άλλο… Την ώρα λοιπόν που οι δύο αντίπαλοι εναλλάσσονταν στο σκορ, στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους, η Εφές έμεινε χωρίς καλάθι -επιβεβαιώνοντας το κακό της βράδυ στην επίθεση- και η Ζαλγκίρις πατώντας ένα μίνι «γκάζι», μπόρεσε να ξεφύγει με οκτώ (26-34)!

Χρειαζόταν να αλλάξει… τσιπ η παρέα του Περπέρογλου (αρκετά άστοχος), αλλά κάτι τέτοιο δεν γινόταν και οι Γιαβτόκας-Ουλανόβας συνέχιζαν το «πάρτι» με αποτέλεσμα, η Ζαλγκίρις να διατηρεί άνετη το υπέρ της σκορ (33-40). Ο Κρστιτς έδειχνε να παλεύει μόνος του, μην έχοντας ουσιαστική βοήθεια και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι «εκτοξεύτηκαν» στο +12 (38-50), βάζοντας πολύ δύσκολα στους Τούρκους!

Για να γυρίσει το ματς, έπρεπε να μπουν και οι υπόλοιποι παίκτες του Ντούντα στην… εξίσωση. Γιατί όση άμυνα και να παίξεις, αν δεν βρίσκεις το δρόμο για το καλάθι, τότε… δεν! Και για καλή τους τύχη, όχι μόνο βρήκαν σκορ οι γηπεδούχοι, αλλά μια τρίποντη «βόμβα» του Ντρέιπερ, έκανε ξανά το ματς ντέρμπι για το 51-53 στα έξι λεπτά πριν το τέλος! Οι Ουλανόβας και Μιλάνκις «απάντησαν» με τον ίδιο τρόπο και διατήρησαν την ομάδα του Κάουνας μπροστά (53-59). Η Ζαλγκίρις κρατούσε τα ηνία -με νύχια και με δόντια- και 1:30’ πριν το τέλος προηγούταν με 4 (58-62) και είχε και την κατοχή. Αν κι έκανε λάθος, αν και ο Οσμάν μείωσε στο καλάθι, εντούτοις ο Ντρέιπερ τα… έκανε μαντάρα στο τελευταίο λεπτό, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει! Στη… διαδικασία των βολών οι Λιθουανοί ήταν ψυχραιμότατοι και δεν έδωσαν την ευκαιρία στην Εφές για ανατροπή, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με το 62-65!

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 26-34, 42-50, 62-65

Αναντολού Εφές: Μπαλμπάι 2, Οσμάν 4, Περπέρογλου 8 (2/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα), Ντρέιπερ 8, Κρστιτς 22, Λάσμε 5, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 5, Μπιέλιτσα 8

Ζαλγκίρις Κάουνας: Λεκαβίτσιους 5, Γκουντάιτις 2, Καρινιάουσκας 3, Σονγκάιλα 4, Λιπκεβίτσιους 1, Γιανκούνας 3, Γιαβτόκας 12, Μιλάκνις 14, Άντερσον 2, Ουλανόβας 19


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x