Επικαιρότητα

«Ξηλώματα» στην αστυνομία μετά το φιάσκο με την επιχείρηση σύλληψης Θωμαΐδη

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κ.Τσουβαλάς, είναι έτοιμος να ξηλώσει τους επικεφαλής του ΑΤ Δημ.Θεάτρου Πειραιά μετά την επιχείρηση-φιάσκο για τη σύλληψη του Κυριάκου Θωμαΐδη. Συνέπειες και για αντεισαγγελέα.

Συνέπειες θα υπάρξουν για τους πρωταγωνιστές της επιχείρησης σύλληψης του Κυριάκου Θωμαΐδη στα γραφεία του ΣΚΑΪ, που εξελίχθηκε σε φιάσκο. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τσουβαλάς φέρεται έτοιμος να ξηλώσει τους επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Φώσκολο και τον Διοικητή Γιώργο Λαζάρου οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, καθώς φαίνεται πως υπήρχε πλήρης άγνοια στα κεντρικά της ελληνικής αστυνομίας για την επιχείρηση που προκάλεσε ζημιά στην εικόνα του Σώματος.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δικηγόρος του Κυριάκου Θωμαΐδη, Χαράλαμπος Αποστολίδης, είχε δηλώσει: «Πώς είναι δυνατόν να στήνεται ολόκληρη επιχείρηση από την αστυνομία για να συλλάβει έναν άνθρωπο ο οποίος επί 24ωρης βάσης φυλάσσεται από ανθρώπους της αστυνομίας;», μιας κι έχει κριθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεως ότι αποτελεί πιθανό στόχο.

Απορίες προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το αστυνομικό τμήμα Φαλήρου βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προτιμήθηκε να αναλάβει την υπόθεση το αστυνομικό τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Παράλληλα, η προϊστάμενη της εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, στις επικοινωνίες που είχε με τους ανωτέρους της, αφήνει ακάλυπτη την αντεισαγγελέα Γκαμπηλιέρη. H κα. Τζίβα δήλωσε άγνοια για την επιχείρηση και μάλιστα έλεγε ότι δεν είχε δώσει εντολή για την παρουσία της κας. Γκαμπηλιέρη και ενημερώθηκε από δημοσιογράφο! Η αντεισαγγελέας ελέγχεται και για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς όφειλε να ελέγξει τα μέλη της αστυνομικής επιχείρησης, τη στιγμή που σε αυτή εμφανίζεται το πρόσωπο του φρουρού του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βαγγέλη Κρασιανάκη, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και έχει καταγραφεί από τις κάμερες να βρίσκεται στο χώρο από τις 23:43 μέχρι τις 2:20.

Μέσα σε όλα, όπως έγινε γνωστό, το περιπολικό που είχε αναλάβει τη μεταφορά προς τον ΣΚΑΪ της πταισματοδίκη Ανδρονίκης Μανιουδάκη, είχε αναπτύξει ταχύτητα και τράκαρε, τραυματίζοντας την εν λόγω γυναίκα, που παρέμεινε κλινήρης για τρεις μέρες με σπασμένο σπόνδυλο στη μέση της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x