Επικαιρότητα

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας

Ακινητοποιημένοι οδηγοί με τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής να είναι έξω από τη Βουλή. «Θα μείνουμε στην Αθήνα μέχρι να σιγουρευτούμε ότι τα μεταλλεία χρυσού θα μείνουν ανοιχτά», λένε οι εργαζόμενοι.

Ανοιχτά τα μεταλλεία χρυσού, κλειστοί οι δρόμοι! Διακόπηκε η κυκλοφορία στην κάθοδο της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας σε όλο το μήκος της, και η άνοδος από τη Λεωφόρο Αμαλίας μέχρι το Χίλτον. Περίπου 4.000 μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, με τις οικογένειές τους, βρίσκονται έξω από τη Βουλή, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

Οι μεταλλωρύχοι έφθασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης με 82 πούλμαν από τη Χαλκιδική μαζί με τις οικογένειές τους.

Πρώτη στάση έκαναν στα διόδια Αφιδνών στις 10:00 το πρωί. Από εκεί κατευθύνθηκαν προς την Αττική και το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Μεσογείων.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους η κίνηση στη λεωφόρο διεξαγόταν από μία λωρίδα κυκλοφορίας, μεταφέροντας φόρτο και στους παρακείμενους δρόμους.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Τσιρώνη και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, από όπου αποχώρησαν χωρίς να μείνουν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που έλαβαν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων, Γιώργος Χατζής ξεκαθάρισε ότι «μέχρι η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι η λειτουργία των μεταλλείων θα συνεχιστεί, εμείς θα είμαστε στην Αθήνα…».

Συγκέντρωση κατά της λειτουργίας των μεταλλείων στις Σκουριές διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια από την «Επιτροπή Κατοίκων» της περιοχής.

Προειδοποιούν ότι «αν συνεχιστεί η εξόρυξη, τότε θα χαθούν διά παντός χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Χαλκιδική, εξαιτίας της φυσικής καταστροφής».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x