Επικαιρότητα

Κυπριακό: Ενδεχόμενο επικοινωνίας Τσίπρα – Ερντογάν ενόψει Γενεύης

Οι εξελίξεις στον Κυπριακό είναι το θέμα της συνάντησης που θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας.

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας στο αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει από απόψε Πέμπτη και υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συναντήσει την Παρασκευή το νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Την Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει και συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του Μεσούτ Τσαβούσογλου.

Ο κ. Τσαβούσογλου μετά από αίτημα του Νίκου Κοτζιά για συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες, υπέβαλε και αυτός αντίστοιχο αίτημα και θα γίνει και αυτός δεκτός από τον Γενικό Γραμματέα.

Οι εξελίξεις στον Κυπριακό είναι το θέμα της συνάντησης που θα έχουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος θα δεχθεί τον πρωθυπουργό, την Τρίτη, στη 1 μετά το μεσημέρι.

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά διαδοχικών, κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει στην Κύπρο το Εθνικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Κύπριου προέδρου, τρεις ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Γενεύη. Εντός της ημέρας ο κ. Ακιντζί συναντάται με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x