Επικαιρότητα

Κύπρος: Ανακοινώνεται ανασχηματισμός-Παραιτήθηκε ο Σαρρής

Ραγδαίες οι εξελίξεις την Τρίτη στη Λευκωσία. Οι διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο της τρόικας ολοκληρώθηκαν, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, προχωρά σε ανασχηματισμό…

Μίνι-ανασχηματισμό ανακοινώνει τις επόμενες ώρες ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του.

Μιλώντας, νωρίτερα, στο ΡΙΚ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, δεν διέψευσε τα σενάρια που ακούγονται για ανασχηματισμό, και παράλληλα προανήγγειλε την απομάκρυνση του κ. Σαρρή.

Πληροφορίες από την κυπριακή πρωτεύουσα, θέλουν ως επικρατέστερο να τον αντικαταστήσει ο νυν υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης ή ο Γιώργος Συρίχας.

Για το Υπουργείο Εργασίας, ακούγεται το όνομα της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η οποία φερόταν να συμμετάσχει στην πρώτη κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η έκβαση διαπραγματεύσεων του Προέδρου Αναστασιάδη με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, για την εκπροσώπησή τους στο νέο σχήμα.

Εν τω μεταξύ, περικοπές μισθών και πρόσθετες φορολογίες περιλαμβάνονται -σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τρίτη η κυβέρνηση της Κύπρου και η τρόικα.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, το δάνειο θα είναι διάρκειας αποπληρωμής 20 ετών με δεκαετή περίοδο χάριτος. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια το επιτόκιο δανεισμού να μην υπερβεί κατά πολύ το 2,5%.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x