Stoiximan Super League

Κυριακή του Θωμά!

Μετά την επιστροφή, ήρθε η ώρα του να σώσει τον Πλατανιά. Ο Θωμάς Ναζλίδης «χόρεψε» την Ξάνθη, κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα χαρίζοντας στους Χανιώτες την πρώτη νίκη (1-0) στα Περιβόλια.

Το πήρε επάνω του ο Θωμάς Ναζλίδης. Το πρώτο του γκολ μετά την πολύμηνη απουσία του, λόγω σοβαρού τραυματισμού, αποδείχτηκε «χρυσό» για τον Πλατανιά, που πανηγύρισε την πρώτη του φετινή εντός έδρας νίκη στην Σούπερ Λίγκα επικρατώντας 1-0 απέναντι στην Ξάνθη.

Το ματς ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με τους Ακρίτες –στο ντεμπούτο του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο- να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως να μην μπορούν να φτάσουν στο γκολ στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Αντίθετα, οι Χανιώτες ήταν καλύτεροι στο δεύτερο 45λεπτο και στην πρώτη φάση του Ναζλίδη, ο οποίος άδειασε δύο αντιπάλους και ανατράπηκε από τον τρίτο, έφτασαν στο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιο στο 71’.

Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν άτυχη στο φινάλε, αφού η κεφαλιά του Ράνου στο 89’, σταμάτησε στο δοκάρι του Ολιμπά.


Το ματς:



Αναγνωριστικό ήταν το ματς στο ξεκίνημά. Η μπάλα παιζόταν κατά κύριο λόγο στο κέντρο, αφού ήταν εμφανές πως κανένας από τους δύο προπονητές δεν ήθελε να ρισκάρει από νωρίς στην άμυνα. Ο Πλατανιάς έδειξε να πατάει ελαφρώς καλύτερα, όμως δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός την στιγμή που η Ξάνθη «έφτιαξε» την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 21’, όταν ο Σολτάνι αστόχησε από πλεονεκτική θέση απέναντι στον Ολιμπά.

Ο ίδιος παίκτης έγινε «μοιραίος» για τους Ακρίτες αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, σε καθαρό τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα άουτ. Το παιχνίδι σταδιακά άρχισε να «ανοίγει» με τις δύο ομάδες να αρχίζουν να βγάζουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα του Λουτσέσκου, όμως παρά τις προσπάθειες του Κλέιτον το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ο Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Χανιώτες είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και άγγιξαν το γκολ στο 51ο λεπτό, όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι αφού κατέληξε στο δοκάρι. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων δεν μπόρεσε τελικά να τους οδηγήσει στο γκολ και η Ξάνθη, μπόρεσε να ισορροπήσει το ματς.

Όλα άλλαξαν με την είσοδο του Ναζλίδη στο ματς. Ο φορ των Κρητικών άδειασε με εξαιρετική ενέργεια δύο αμυντικούς με τον τρίτο –Καρυπίδη- να τον ανατρέπει και να κερδίζει πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης στο 71’ ευστόχησε απέναντι στον Ζαρόπουλο και άνοιξε το σκορ. Το ματς χάλασε μετά το γκολ, όμως η Ξάνθη κατάφερε να ξυπνήσει στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ με τον Ράνο στο 89’, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ολίμπα με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε.



Οι συνθέσεις:



Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Άλκης, Μαχαμάτ, Τετέ (68’ Ναζλίδης), Μενδρινός, Γκόμες, Μιλούνοβιτς (63’ Τσουράκης),Τόρες (83' Ιτούα).

Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος, Ζαραδούκας.

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Λουσέρο (74' Ολιβέιρα), Ομπόντο (79' Παπαστεριανός), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Καπετάνος (62’ Ράνος),Σολτάνι.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Γούτας, Μπαρέττας.
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος

Γήπεδο: Περιβόλια

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x