Επικαιρότητα

Κυριάκος: «Έτοιμοι την Δευτέρα»

Το «καυτό» θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας, στο ραντεβού (09:00 π.μ.) του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα. Στην ΕΛΑΣ μετατάσσονται οι 4.000 άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την εκκρεμότητα : «κινητικότητα-απολύσεις στο Δημόσιο» (όταν οι άνθρωποι γίνονται, πλέον, αριθμοί…) είναι αποφασισμένες να κλείσουν κυβέρνηση και τρόικα. «Δεν θα δεχτούμε πάνω από τις 12.000 απολύσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντάται (09:00) με την τρόικα, το πρωί της Παρασκευής.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να εντάξει τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων- κυρίως εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων- στους 12.500 που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τουλάχιστον 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών πληροφορικής και φυσικής αγωγής, κυρίως, από τη δευτεροβάθμια (Γυμνάσια-Λύκεια) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά), χωρίς ποτέ να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σε αυτούς τους 5.000 θα προστεθούν άλλοι 5.500 υπάλληλοι (3.000 από το στενό Δημόσιο τομέα και 2.500 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Το σύνολο ανεβαίνει στις 10.500, πολύ κοντά στον «μαγικό» αριθμό των 12.500.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της κινητικότητας εντάσσεται και σχέδιο της του οικονομικού επιτελικού στο παρά 5’. Προβλέπει μετάταξη των 4.000 ανδρών και γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας, στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Επιπλέον, περικοπές θέσεων εργασίας εξετάζονται στην ελληνική στρατιωτική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) για την οποία εκδηλώνεται ενδιαφέρον από γερμανικές, αμερικανικές και ισραηλινές εταιρίες.


«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δύσκολες» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι «αν χρειαστεί θα συνεχίσουμε μέχρι και την Κυριακή, αλλά, θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι για το Eurogroup της Δευτέρας (08/07)».

«Η ελληνική οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος ύστερα από την συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά της τον κ. Βενιζέλο, θα καταρρεύσει και μάλιστα με πάταγο», προέβλεψε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πάτρα, το βράδυ της Πέμπτης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x