Χάντμπολ

Κυρίαρχος στην Handball Premier o Ολυμπιακός

Νίκησε 26-22 τον ΠΑΟΚ και «κλείδωσε» την πρωτιά στην κανονική διάρκεια

Ακόμα πιο κοντά στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Handball Premier και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή που επικράτησε 26-22 του ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», διευρύνοντας το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές του ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, έχοντας κορυφαίο τον Γρηγόρη Σανίκη, ο οποίος σημείωσε 8 γκολ, τα περισσότερα από αυτά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ για τον «Δικέφαλο» του Βορρά πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεσελίνοβιτς με 8 τέρματα.

Στα πρώτα τριάντα λεπτά οι γηπεδούχοι επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους, φτάνοντας ακόμα και στο +7 (15-8) στο 29:07.
Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 15-9, ενώ στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε στο 43’ να μειώσει σε 18-16 με τέρμα του Πέγιοβιτς.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα το διεύρυνε και πάλι στο +4 (21-17) στο 50:40 με τον Παπαδιονυσίου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ και μείωσαν σε 23-20 με τον Κυπραίο στο 55:15, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι»… χτύπησαν από τα εξτρέμ με τους Στούμπη και Τζηρά κλειδώνοντας την νίκη στο 57’ όταν προηγήθηκαν 25-20.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV 26-22
Τα πεντάλεπτα: 4-0, 5-2, 7-4, 9-6, 12-8, 15-9 (ημχ.), 17-12, 18-15, 19-16, 20-17, 23-19, 26-22
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας):
Κωστακίδης 2, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς 1, Στούμπης 1, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 8, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.
ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Ζάγκας, Πανιόπουλος, Παλάσκας 4, Τσίλης 2, Νικολαΐδης 1, Κοκώνης 1, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς 1, Κέζιτς, Κυπραίος 4, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 8, Κοτανίδης.
Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας, Δίλεπτα: 6-6, Πέναλτι: 1/2-6/7

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Στο 42:36 του αγώνα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ο συνοδός της Α’ ομάδας Ιωάννης Δαλέζιος μετά από άδεια που ζήτησε από τον παρατηρητή. Β) Μετά το τέλος του αγώνα ο παράγοντας του Ολυμπιακού ΣΦΠ Ευθύμης Πουρνάρας είπε στον παρατηρητή Σωτήρη Μίγκα: ’’Κόφτο, γιατί παίρνεις στο λαιμό σου τους διαιτητές’’.

Στην ανωτερότητα της ομάδας του στάθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή Γιώργος Ζαραβίνας: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι ένα ματς που έχω την εντύπωση ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια. Δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο. Οι συχνές διακοπές δεν βοήθησαν στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ώστε να έχει ρυθμό. Πρέπει να ξεκουραστούμε γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη στην έδρα μας, όπου πρέπει να φανούμε πολύ δυνατοί και αποφασιστικοί, αν θέλουμε να συνεχίσουμε και στον θεσμό του κυπέλλου».
Για το αν έχει κλειδώσει η πρωτιά είπε: «Ξέρουμε ότι είμαστε πολύ κοντά, αλλά όλα μόνο όταν τελειώσει και μαθηματικά θα είμαστε σίγουροι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, ειδικά στην πρώτη εξάδα, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης».

Στην κακή αμυντική λειτουργία του πρώτου ημιχρόνου και την προσπάθεια της ομάδας, η οποία τελικά δεν έφτασε στάθηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Σεϊρεκίδης: «Στο πρώτο ημίχρονο παρότι προσπαθήσαμε δεν βρήκαμε τα πατήματα μας στην επίθεση και ειδικά στην άμυνα όπου δεχόμασταν γκολ από το κέντρο. Έπρεπε να ήταν πιο προωθημένη η άμυνα μας. Διορθώσαμε κάποια πράγματα, πήγαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο τέλος όμως αυτό δεν έφτανε. Κρατάμε την προσπάθεια».
Για την πρώτη θέση είπε: «Η πρώτη θέση είναι πολύ δύσκολη. Από κει και πέρα εμείς πρέπει να κρατήσουμε τα κεκτημένα. θα κάνουμε την προσπάθεια μας. Σίγουρα έχουμε ακόμα δύσκολα παιχνίδια, χρειάζεται συγκέντρωση και ωριμότητα σε όλους τους τομείς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x