WRC

Κύριος ήρθε… ρέκορντμαν έφυγε!

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ από το απόγευμα της Κυριακής της έκτης Οκτωβρίου του 2013 αποτελεί παρελθόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλι, βάζοντας δύσκολα σε όποιον θέλει να σπάσει τα ρεκόρ του.

Το όνομα του είναι συνώνυμο των λέξεων ρεκόρ, πολυπρωταθλητής και όλα τα σχετικά.

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για τον Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος στο ράλι της Γαλλίας αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, WRC, μετά από εννιά διαδοχικούς τίτλους (2004-5-6-7-8-9-10-11-12) στα 14 χρόνια που συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

Ο 39χρονος οδηγός μετά από 78 νίκες -2002 η πρώτη του στη Γερμανία- και 116 συμμετοχές στο βάθρο, γυρίζει σελίδα στην καριέρα του και πλέον σκέφτεται μόνο το WTCC, για το οποίο δηλώνει ενθουσιασμένος, αφού αποτελεί μία πρόκληση.

Ούτως ή άλλως ο Λεμπ σκέφτεται μόνο τις προκλήσεις, αφού όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει δεν έχει ανεκπλήρωτα όνειρα.

«Όχι στην πραγματικότητα, δεν έχω κάποιο όνειρο που δεν έχω εκπληρώσει. Είμαι χαρούμενος με αυτό που κάνω και που μπορώ να ζω το πάθος μου. Συνεπώς δεν έχω κάποιο όνειρο».



inner

Και πώς να έχει κάποιο όνειρο, όταν το 2006 (χρονιά που συμμετείχε ιδιωτικά στο πρωτάθλημα με την Kronos Racing) κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίτο πρωτάθλημα από τον καναπέ του. Ο Αλσατός οδηγός στέφθηκε πρωταθλητής, απουσιάζοντας στα τελευταία τέσσερα ράλι, αφού είχε σπάσει το χέρι του.

Ακόμη, είχε καταφέρει να προσαρμόζει το στυλ οδήγησής του σε όλες τις συνθήκες, χώμα, άσφαλτο και χιόνι.

inner

Ο Λεμπ είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το WRC, τον Σεπτέμβριο το 2012, ωστόσο για την ομαλότερη… μετάβασή του, έτρεξε σε τέσσερις γύρους του φετινού πρωταθλήματος, παίρνοντας δύο νίκες (Μόντε Κάρλο, Αργεντινή).

Κατατάσσει τη νίκη του στη Γαλλία το 2010 ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας του, αφού η τελευταία ειδική πραγματοποιήθηκε στην πόλη που μεγάλωσε.



Μπορεί φέτος στον τελευταίο του αγώνα στο ράλι της Γαλλίας τα πράγματα να μην εξελίχτηκαν όπως θα ήθελε, αφού η επιθυμία του να αποχαιρετήσει ως νικητής τον έστειλε σε ένα χαντάκι, ωστόσο έχουμε τόσα να θυμόμαστε από τον εννιά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή που μια εγκατάλειψη είναι κάτι σαν μία μαύρη κηλίδα στην αψεγάδιαστη καριέρα του.

inner

Οι αριθμοί του Λεμπ:

Συμμετοχές σε ράλι: 167
Πρωταθλήματα: 9
Νίκες σε ράλι: 78
Πόντιουμ: 116
Νίκες σε ειδικές: 896
Συνολικοί βαθμοί: 1619
Πρώτος αγώνας: 1999 ράλι Καταλονίας
Τελευταία νίκη: 2013 Ράλι Αργεντινής
Τελευταίο ράλι: 2013 Ράλι Γαλλίας

inner



Φωτογραφίες: GettyImages/IdealImages

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x