Κώστας Νικολακόπουλος

Κύριος ο Ολυμπιακός έναντι του Πανιωνίου

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο και τις μεταγραφές…

• Θεωρώ ότι πρέπει να γράψω δύο πράγματα με αφορμή τον θόρυβο που επιχείρησαν να ξεσηκώσουν γύρω από τη μεταγραφή του Σάμαρη.

• Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι κύριος απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σε ολόκληρα καλοκαίρια στα οποία καμία άλλη ομάδα δεν αγόραζε παίκτες, έσπευδε και πλήρωνε τον Πανιώνιο όταν ήθελε έναν παίκτη του. Δεν τον έπαιρνε ελεύθερο, όπως πήραν άλλοι τόσους και τόσους παίκτες του ελεύθερους.

• Και αν τα έχω υπολογίσει σωστά, πρέπει να πλήρωσε στον Πανιώνιο κάπου 3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει Μανιάτη, Σιόβα, Σάμαρη, Αυλωνίτη, Κολοβό. Τα λεφτά δεν είναι λίγα, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι τα έδινε ο Ολυμπιακός σε περιόδους που έπαιζε μπάλα μόνος του. Δεν υπήρχε, δηλαδή, ο ανταγωνισμός, να πει ο ΠΑΟΚ εγώ δίνω τόσα. Κοινώς, ο Ολυμπιακός μπορούσε να τους πάρει και με λιγότερα χρήματα.

• Η δε… εξυπνάδα, «ναι, αλλά ο Ολυμπιακός μόνο από τον Σάμαρη πήρε 10 εκατ. ευρώ», δεν έχει νόημα. Ο Πανιώνιος είχε πάρει τζάμπα Χατζηϊσαία, Μπουμάλ, Μπακασέτα και έβγαλε λεφτά πουλώντας τους σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Έτσι γίνεται με τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο.

• Και όχι μόνο αυτό. Ο Ολυμπιακός είχε αφήσει δανεικό στον Πανιώνιο έναν χρόνο τον Σιόβα, έναν τον Σάμαρη και δύο τον Κολοβό. Και ο Πανιώνιος ωφελήθηκε αφάνταστα από την παρουσία τους.

• Όπως είχε ωφεληθεί αφάνταστα από την παρουσία στην ομάδα του ως δανεικών και άλλων παικτών, για παράδειγμα του Διαμαντάκου και με αποκορύφωμα φυσικά τον Μήτρογλου. Και αρκετούς άλλους παίκτες έχει δανείσει ο Ολυμπιακός στον Πανιώνιο όλα αυτά τα χρόνια. Από τον Γκαλίτσιο, τον Καραμάνο, τον Τζανδάρη και τον Καθάριο, έως τους Γιαννιώτη και Μπεν, που είναι φέτος βασικοί στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

• Και αρκετούς ακόμη τους έχει αφήσει να πάνε ως ελεύθεροι στον Πανιώνιο χωρίς να ζητήσει ούτε ευρώ. Και έτσι διαπρέπει ο Σιώπης, ενώ και ο Ολαϊτάν ήδη βοηθάει μπαίνοντας ως αλλαγή.

• Σίγουρα θα έχω ξεχάσει και κάποιους ακόμη(!), αλλά η ουσία είναι μία. Ο Ολυμπιακός είναι απολύτως εντάξει έναντι του Πανιώνιου και νομίζω ότι το εκτιμάνε και όσοι διοίκησαν τον Πανιώνιο τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι φίλαθλοι του Ιστορικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x